ВЛАДИМИР ЛЕПОСАВИЋ ПОРУЧИО КРИВОКАПИЋУ: Цену плаћам само ја, нико неће срушити ову власт!

М. С.

17. 06. 2021. у 00:24

МИНИСТАР правде, мањинских и људских права Владимир Лепосавић, чију смену због изјаве о Сребреници захтева премијер Здравко Кривокапић, казао је током скупштинске расправа да цену плаћа само он, а Влада ће опстати.

ВЛАДИМИР ЛЕПОСАВИЋ ПОРУЧИО КРИВОКАПИЋУ: Цену плаћам само ја, нико неће срушити ову власт!

Фото: Скупштина Црне Горе

- Нико неће срушити ову власт и ја сам срећан. Виновници овог догађаја из 1995. године никад се неће вратити на власт – Гаме ис овер - поручио је Лепосавић и додао да би њему лично било лакше да од четвртка када ће се гласати о захтеву Кривокапића, не буде у служби.

Он је казао да је, одговарајући на питање ДПС-а, почео своје излагање да "не негира злочин у Сребреници нити на то има право" и да су му питање поставили они који свом шефу не смеју да га поставе.

- Нема етничких сукоба које сам ја наводно изазвао. То је медијска илузија која се креира, то је мантра и илузија у којој смо живели годинама уназад и живимо и сада... Ово питање је опасно зато што се поставља Србима, а кад Срби постављају таква питања говори им се "немојте се враћате у 90-те“. Наше деловање требало је да буде осуда постављања таквог питања - рекао је Лепосавић. -Међународни углед Црне Горе, ако је од њега што остало после 30 година криминалне власти, почео је да се обнавља и неће га угрозити.

Министар је истакао да је писао главном тужиоцу хашког суда Сержу Брамерцу и у том писму је критиковао Хашки суд, којег је и Брамерц критиковао.

- Брамерц је пристао да буде гост Министарства у скорије време, угостићу га ја или неко други. Не долази да причамо о мојој изјави, него о Буковици, Калуђерском лазу, депортацији избјеглица, логору у Морињу, возу у Штрпцима - рекао је Лепосавић, подсећајући на ратне злочине у Црној Гори који ду остали без судског епилога.

Осврћући се на рад његовог ресора истакао да су критике у неким тренуцима више упућиване из парламентарне већине, као и да је био под притиском.

- Горе од политичког стрељања и убиства су монтирана суђења - казао је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)