НЕМА ШВЕРЦА БЕЗ ДОЗВОЛЕ СА ВРХА: ДФ - Акција елитне полицијске јединице у Бару - брукање државе

С. Ђокић

16. 06. 2021. у 18:24

"БРУКАЊЕ државе" - тако је укратко лидер ДФ Небојша Медојевић оценио акцију припадника специјалне јединице Сектора за борбу против криминала који су маскирани и наоружани дугим цевима ушли у Луку Бар у потрази са шверцованим цигаретама.

НЕМА ШВЕРЦА БЕЗ ДОЗВОЛЕ СА ВРХА: ДФ - Акција елитне полицијске јединице у Бару - брукање државе

Фото: Б. Дабић

Цигарете су пронашли, али по свему судећи легалне, због чега Медојевић оцењује да овакав потез представља јалову акцију и јефтини маркетинг владе Здравка Кривокапића која нема политичку вољу за обрачун са организованим криминалом.

- Због тога имамо и овакве карикатурне акције где се најелитније јединице полиције користе за најобичније истраге. Сви у Црној Гори знају ко шверцује цигарете, како се шверцују цигарете, ко и на који начин, и ко зарађује новац од тога. Јасно је да се шверц цигарета не може радити без одобрења премијера, без одобрења шефа служби, директора полиције и ја сам то и раније рекао, познавајући модус операнди, да и они имају профита од ових шверцерских послова - казао је Медојевић.

Фото: Б. Дабић

На питање да ли ће своје речи поткрепити конкретним доказима, Медојевић каже да је као део власти указао да се шверц наставља.

- То је ноторна чињеница. Дакле, 94 шлепера су изашла из Луке Бар, цигарете које улазе у Луку са брода, чије име знам. Познато ми је и име агента који долази на тај брод и преузима цигарете, као и име цариника. То је познато и Миливоју Катнићу, главном специјалном тужиоцу и Дејану Вукшићу директору АНБ и Зорану Брђанину, директору управе полиције - казао је Медојевић.

Фото ДФ

РИЗИК ПО БЕЗБЕДНОСТ

ДЕЈАН Вукшић је био под мерама АНБ као адвокат "кавачког клана". Није обезбеђена сагласност Скупштине. Премијер врло директно крши уставни поредак, угрожава уставну, цивилизацијску категорију, а то је грађанска контрола војске и служби безбедности - коментарисао је Медојевић именовање Вукшића на чело АНБ. - Улазимо у опасну безбедносну ситуацију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)