ДАРОВАЛИ КРВ 300 ПУТА: Хумана породица Симић из Тобута

Б.Милошевић

14. 06. 2021. у 16:42

СВЕТСКИ дан обележавања добровољнних давалаца крви, 14 јуни, на свој начин су обележили и у породици Симић из мајевичког места Тобут код Лопара.

ДАРОВАЛИ КРВ 300 ПУТА: Хумана породица Симић из Тобута

Фото: Б. Милошевић

Јовица Симић (65) његова супруга Босиљка (64) синови Драган (43) и Горан (40) до сада су даровали крв, драгоцену течност која спашава живот, више од 300 пута, и по томе су јединствени у региону.

Јовица, пензионисани возач,који је радни век провео у Љубљани и на Угљевичком руднику, каже, да је за протекле 44 године даровао крв око 130 пута, о чему сведоче бројна признања, плакете и медаље,али и усмене приче Мајевичана о хуманости породице Симић и њиховој спремности да увек помогну.

- Једне прилике, мислим да је била саобраћајка, а то је и телевизија забележила, у једној просторији смо, истовремено давали крв, ја и моји синови Драган и Горан. Први пут сам даровао крв током служења војног рока у Крагујевцу 1976 године, а онда, где год је требало широм бивше Југославије-Љубљана,Тузла, Лозница, више пута на ВМА, Свилајнац, Коцељева, Бијељина, Шабац...присећа се Јовица, кога су на том хуманом путу следили и супруга Босиљка и синови Горан и Драган.

- Више од четрдесет пута сам даровала крв, а синови по осамдесет пута. Нека смо спасили само један живот, наша срећа је неизмерна - прича Босиљка.

- Због година старости престаје нам активно чланство у ДДК "Здравље" али, ако затреба, за нечији спас увек смо ту. Радује нас, што ће синови још дуго бити даваоци крви, и што их то чини још бољим људима - поручују хумани људи Јовица и Босиљка Симић из Тобута.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)