БРАНИОЦИ ПРЕД СУДИЈОМ: Поступак због непоштовања одлуке Адвокатске коморе о обустави рада

И. Д. С.

14. 06. 2021. у 07:39

ЗБОГ тога што нису поштовали одлуку Адвокатске коморе да се до договора са Владом Црне Горе о условима фискализације за ту делатност ступа у штрајк, четири адвоката ускоро ће се наћи пред дисциплинским судијом, док се поступање девет адвоката проверава.

БРАНИОЦИ ПРЕД СУДИЈОМ: Поступак због непоштовања одлуке Адвокатске коморе о обустави рада

Фото Адвокатска комора

Према речима дисциплинског тужиоца Адвокатске коморе Сава Поповића, због кршења Одлуке УО Адвокатске коморе о општој обустави пружања правне помоћи адвоката покренуо је пет дисциплинских поступака, четири против адвоката, а један против адвокатског приправника, а у фази извиђаја се тренутно налази девет поступака.

- Поступајући дисциплински тужилац је, у смислу кршења Одлуке УО Адвокатске коморе о општој обустави пружања правне помоћи адвоката, покренуо пет дисциплинских поступака, при чему су два дисциплинска поступка покренута против истог адвоката, па је могуће да ће доћи до спајања поступка од стране дисциплинског суда, од чега су четири дисциплинска поступка покренута против адвоката, а један против адвокатског приправника - казао је Поповић.

Додаје, да дисциплински поступци нису окончани, главни претреси су заказани, тако да нису изречене дисциплинске мере, а на дисциплинском суду је, у крајњем, да утврди да ли је теже повређена адвокатска дужност у сваком поједином случају и да евентуално изрекне одговарајућу дисциплинску меру, прописану Законом о адвокатури.

Осим већ покренутих поступака, могуће је иницирање и нових будући да Комора има информације да се још неколико адвоката оглушило о издато упутство.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)