ЈОВАН ВУЧУРОВИЋ: Влада и бивши режим желе да спрече одржавање пописа у Црној Гори

М.С.

13. 06. 2021. у 15:34

ПОСЛЕДЊИ став Монстата, да је ,,попис ове године немогуће организовати'', открива да се припрема велика превара грађана уз договор актуелне владе Здравка Кривокапића и бившег режима ДПС-а.

ЈОВАН ВУЧУРОВИЋ: Влада и бивши режим желе да спрече одржавање пописа у Црној Гори

Фото: В. Кадић

Ово тврди посланик ДФ и председник Одбора за људска права у Скупштини Црне Горе, Јован Вучуровић.

- Намера ове здружене акције и покушаја да се спречи традиционални попис, који је предвиђен да се одржи ове године, је да се сакрију и да се не утврде чињенице које су погубне и за једне и за друге - да је победу на изборима 30. августа однео српски народ, српска језичка заједница и припадници СПЦ. Ни актуелна влада, ни бивши режим не желе да се та чињеница констатује на попису, и зато га избегавају и причају да га је немогуће организовати, јасан је Вучуровић, који истиче да сарадњу Кривокапића и Ђукановића по овом питању најбоље илуструје податак да је директорица Монстата иста она особа из ДПС против које је Нова српска демократија, још 2011. године, подносила кривичну пријаву због фалсификовања пописа на штету српског народа. 

- Дакле, Кривокапић пуних 200 дана није хтео, није желео или није смео да смени партијског војника ДПС-а, него му је послужио да сада има изговор како се попис наводно не може одржати. Попис становиштва смо обећали грађанима, и ако неће да га организује влада Здравка Кривокапића, која је и на другим питањима, попут избегавања потписивања Темељног уговора са СПЦ, изгубила подршку ДФ, верујемо да ће се конституисати нова влада која ће омогућити да се та уставна и законска обавеза реализује, и тиме спречити овај покушај преваре грађана од стране актуелне владе и бившег режима, сматра Вучуровић.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)