САОПШТЕЊЕ ДЕМОКРАТСКОГ ФРОНТА: Прекидамо сарадњу са медијским концерном "Вијести"

М.С.

12. 06. 2021. у 19:39

ПОСЛАНИЧКИ клуб Демократског фронта издао је саопштење у ком је обавестио јавност да је донео одлуку о прекиду сарадње са медијским концерном "Вијести".

САОПШТЕЊЕ ДЕМОКРАТСКОГ ФРОНТА: Прекидамо сарадњу са медијским концерном Вијести

Фото: Фејсбук

Саопштење преносимо у целости:

- Посланички клуб Демократског фронта обавештава јавност да смо донели одлуку о престанку сарадње са медијским концерном "Вијести", који обухвата све медијске платформе овог концерна - телевизију, интернет портал и штампано издање. Демократски фронт је показао максимално разумевање за чињеницу да приватни медиј нема обавезу да буде политички неутралан, а демонстрирали смо и велику толеранцију за бројне примере пропагандног деловања медијског концерна Вијести, директно упереног против наше политичке организације, али и других институција и организација православног народа у Црној Гори, саопштено је из најјаче политичке групације у актуелној власти у Црној Гори, уз констатацију да "информативни чланци "Вијести" све чешће садрже спинове и друге облике подметања нашој политичкој организацији, али и најважнијој националној установи нашег народа СПЦ". 

- У тим нападима предњачи сувласник "Вијести", Жељко Ивановић, који организује, координира и директно се меша у политичке процесе путем медијског рекета, недозвољеног притиска и пропагандних уцена. Иако није учествовао на изборима, већ само узимао новац од учесника избора за изнајмљени медијски простор и плаћену уређивачку политику коју је тада продавао на тржишту, он данас нама држи предавања о томе какву би политику требали да водимо. Очигледно је погрешио адресу јер такве односе може да гради са неким другим, рецимо Здравком Кривокапићем, а не са ДФ-ом. Сматрамо да је крајње понижавајуће, не само за Црну Гору, него и за сваког политичара који је рентирао Жељка Ивановића да му он одређује и намеће некакву његову политику, кажу из ДФ, уз образложење "да је ова одлука резултат и уважавања све бројнијих и гласнијих захтева нашег чланства које на друштвеним мрежама већ дуго времена води беспоштедну борбу против пропаганде медијског концерна "Вијести". 

- Након што су "Вијести" и лобистички кругови, који нису учествовали на изборима, јесенас извршили отимачину изборне победе слободним грађанима Црне Горе, па наметнули политику Жељка Ивановића преко огромног броја својих људи које су запослили у извршној власти, сада већ одлучују о крупним и важним одлукама Владе Црне Горе и премијера Кривокапића. Ти кругови су пресудно утицали на Здравка Кривокапића да не потпише Темељни уговор са СПЦ и не испуни обећање које смо дали грађанима. Срамота је да смо дочекали да се Кривокапић понаша као Ивановићев тастер премијер! Позивамо све наше општинске одборе и остале структуре, као и слободне грађане, да не користе медијске производе Вијести, а оне који ипак буду читали и слушали о нама у Вијестима, нека обавезно све пласирано провере на званичним страницама Демократског фронта. Нарушавању демократских процеса и поткопавању општег политичког консензуса у реализацији Вијести, сви демократски политички субјекти морају стати на пут, кажу из ДФ и истичу да је изборна воља грађана неприкосновена и непорецива, и нико нема право да је због својих политичко-финансијских интереса прекраја, угрожава или отима. Зато је ова одлука пре свега у циљу одбране демократије, интегритета ДФ-а и парламентарне већине у Црној Гори. А Здравка Кривокапића још једном треба јавно подсетити да је одговоран онима који су га бирали у Скупштини, а не медијском тајкуну Жељку Ивановичу, кажу из ДФ.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)