ДОБРЕ ВЕСТИ ИЗ СРЕМСКЕ МИТРОВИЦЕ: Укинута ванредна ситуација

Novosti online

11. 06. 2021. у 22:16

НА ТЕРИТОРИЈИ града Сремска Митровица данас је укинута ванредна ситуација претходно проглашена због епидемије корона вируса.

ДОБРЕ ВЕСТИ ИЗ СРЕМСКЕ МИТРОВИЦЕ: Укинута ванредна ситуација

Фото УИКС

Градоначелница Светлана Миловановић тим поводом рекла је да се ванредна ситуација укида јер су престали разлози њеног проглашења, те да је одлука била на снази од 2. новембра прошле године.

- Важно је да напоменемо да је вирус и даље активан. Штаб ће и даље заседати, грађанство ће добијати информације - казала је истичући да је активност вируса на ниском нивоу.

Према подацима које је изнела прим. др Нада Зец Петковић, директорка Завода за јавно здравље, тренд пада броја заражених бележи се континуирано.

- Тренутно се на целој територији округа Срема региструје 119 активних случајева, од тог броја у Сремској Митровици 59, у Старој Пазови 14, у Руми 10, у Инђији 22 лица, у Иригу 2, Шиду 6, Пећинцима 6 - преноси медиј.

Начелник Опште медицине Дома здравља Сремска Митровица др Адил Елхаг изнео је податке о вакцинацији.

- Закључно са јучерашњим даном на територији града и припадајућих села вакцинисано је 32.309 лица, односно 52,3 %, а другу дозу је примило 27.476, односно 44,5%. Ревакцинација ће се одигравати једном недељно у хали "Пинки" и тада ће се ревакцинисати све особе које треба да добију вакцину у тој недељи.

На овај начин ће се мало одморити и здравствени радници. Болница излази из ковид система, почиње да ради хируршки блок, интернистичке амбуланте итд, у наредном периоду биће лечени људи који нису ковид пацијенти, дакле здравство се враћа у уобичајен систем рада - додао је Елхаг.

(Мој град Сремска Митровица)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)