"ГЕНОЦИД" НА МАЛА ВРАТА: У Скупштини Црне Горе траје расправа о Резолуцији о Сребреници

М. СЕКУЛОВИЋ

11. 06. 2021. у 07:26

ПРЕДЛОГ Резолуције о геноциду у Сребреници, нема сумње, биће усвојен у Скупштини Црне Горе, ако посланици опозиционе ДПС прекину "бојкот" и дођу на гласање!

ГЕНОЦИД НА МАЛА ВРАТА: У Скупштини Црне Горе траје расправа о Резолуцији о Сребреници

Фото Скупштина ЦГ

У томе ће им осим посланика Бошњачке странке, СДП, СД и Либералне партије које су Скупштини доставили Предлог резолуције, а подршку су најавили и посланици Грађанског покрета УРА, оскоснице коалиције "Црно на бијело".

Ако би били прихваћени њихови амандмани, за резолуцију би гласали и Бранка Бошњак из владајуће коалиције (Покрет за промене), посланици клуба "Мир је наша нација" Миодраг Лекић, и Демократе Борис Богдановић, Албин Ћеман и Момо Копривица.

Њиховим амандманима уз геноцид у Сребреници требало би да буду осуђени сви ратни злочини почињени на простору бивше Југославије и покушаји приписивања кривице било ком народу, као и да се установи дан сећања на све жртве ратова деведесетих година.

Посланици ДФ су захтевали да уз разне измене неизоставно буде брисан термин геноцид.

Један од предлагача резолуције Ервин Ибрахимовић из Бошњачке странке, исказује спремност да се текст доради кроз амандманско деловање, пре свега на основу сугестија из коалиције "Црно на бијело", и сматра да ће резолуција онемогућити да се злочинци крију иза народа.

ПРОВОКАЦИЈА

ПРЕДЛОГ резолуције је провокација директно усмерена против српског народа којом се жели сатанизовати и прогласити геноцидним, недвосмислен је посланик Демократског фронта и председник скупштинског Одбора за људска права и слободе Јован Вучуровић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)