ОСВОЈИО ЈОШ ЈЕДАН МАНДАТ: Стеван Катић изабран за председника Херцег Новог

В. В.

09. 06. 2021. у 17:45

СТЕВАН Катић изабран је за председника Херцег Нови и у другом мандату. За овај избор било је 26 одбрника новог локалног парламента, против их је било шесторо.

ОСВОЈИО ЈОШ ЈЕДАН МАНДАТ: Стеван Катић изабран за председника Херцег Новог

Фото: В. В.

Захваљујући на поновном избору, председник Катић осврнуо се на минуле четири године које су обележили пожари, поплаве, пијавице, пандемија корона вируса, али и велике народне литије.

– Пре четри године рекао сам да се многе ствари у граду неће моћи реализовати без подршке власти са државног нивоа, која нам није била наклоњена, што се и потврдило, јер смо до 30. августа имали углавном опструкције од стране бивше власти и маћихински однос према нашој Општини. Након промена, које су се десиле на државном нивоу, успели смо за кратко време да успоставимо партнерске односе. Први резултат је дугоочекивано укидање наплате путарине на путном правцу Мељине-Петијевићи, на чему смо инсистирали готово четири године – казао је Катић.

Он је обећао да је ово само почетак онога што ће бити реализовано у наредном мандату. Истакао је затим да пре свега мисли на решавање статуса болнице Мељине, Вектра Боке, изградњу школе у Игалу и заобилазнице око града.

- Међу приоритетима су и економски опоравак града након пандемије, значајнија брига о социјално угроженом становништву,стварање услова за нова радна места, наставак инфраструктурног уређења и испуњавње циљева планираних Стратегијом развоја Херцег Новог до 2027, коју смо усвојили крајем претходне године – информисао је Катић.

РАСПРАВА ВУЈОВИЋ - КОЊЕВИЋ

Током седнице расправа се повела између досадашњег потпредседника Милоша Коњевића и Тамаре Вујовић из Демократа. Коњевић је објаснио да је Новска листа подржала странке које су на власти на државном нивоу, надајући се да ће заступати интересе града. Међутим, према његовим речима, посланица Тамара Вујовић се удружила са подгоричким странкама против једине локалне политичке партије – Новске листе. У предизборној кампањи је учествовала "сва свита из Подгорице да помогне Демократама" а освојили су само хиљаду гласова више од локалне партије која је ишла сама. Коњевић је навео и да су у кампањи истицали да су урадили 200 пројеката, иако су они заједнички реализовани. Подестио је и да је Вујовић прву платформу саставила 2015. и тада са групом грађана Избор довела ДПС на власт.

Престанак мандата досадашњим потпредседницима Општине Милошу Коњевићу и Весни Самарџић констатован је по сили закона.

- Петомесечни рад са Избором и ДПС-ом многи су покушавали да ми "спочитају" - рекла је Тамара Вујовић а све што је урадила, навела је, била је борба против ДПС-а. Додала је да је платформа сада понуђена и Новској листи, као и место у коалицији, а они би требало да одлуче желе ли то да привате.

Фото: В. В.

Одборник Новске листе Јован Суботић, подсетио је на заједничке пројекте и иницијативе и посебно на заједничку борбу за очување светиња.

– Подршку Новске листе, господине Катићу, добили сте због свега урађеног и за то нису потребни преговори. Али, Новска листа није била на преговорима, јер преговора није било, као што није било ни платформе – рекао је Суботић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)