УБИЈЕН БИВШИ ШЕФ ПОЛИЦИЈЕ? Надомак Улциња нађено беживотно тело Рудолфа Елезовића

С. ЂОКИЋ

10. 06. 2021. у 06:34

КАДА је у уторак нешто пре 22 сата у улцињском месту Свети Ђорђе пронађено беживотно тело мушкарца, истражитељи нису имали дилему да је то њихов колега, бивши шеф улцињске полиције Рудолф Елезовић.

УБИЈЕН БИВШИ ШЕФ ПОЛИЦИЈЕ? Надомак Улциња нађено беживотно тело Рудолфа Елезовића

Фото УЛ Инфо / Приватна архива

За њим се трагало од 27. маја када је нестанак пријавила његова супруга.  Након, завршене обдукције пронађен је метак. Не искључује се могућност да је убијен.

Први резултати истраге демантују сва досадашња писања медија, почев од тога да је нелегано напустио Црну Гору, до податка да је отишао за Америку како би нашао уточиште код криминалне групе, чијим припадницима је, верује се, помагао.

Елезовић код себе, каже наш саговорник, није имао оружје, а његово понашање пре нестанка, готово да је указивало да он не може живети са оним што је урадио.

На то се одлучио након што је од блиског сродника добио податак да ће бити приведен последњег дана маја како би пред Специјалним државним тужилаштвом био саслушан поводом оптужби које су на његов, али и на рачун појединих његових колега из Улциња и Бара изнели чланови криминалне групе. Иначе, и сами осумњичени за шверц више од 2,5 тона марихуане из правца Албаније, преко територије Црне Горе, ка земљама региона и даље ка земљама Европске уније.

Акција хапшења криминалне групе изведена је у фебруару након десетомесечног праћења и прикупљања оперативних података. Црногорски истражитељи приликом реализације ове акције имали су помоћ међународних партнера, а пресецањем кријумчарских рута, у 11 појединачних заплена пронађено је и одузето пола тоне марихуане. Иста група се терети и за кријумчарење две и по тоне марихуане.

У овом предмету Тужилаштво има сведока сарадника, који је детаљно испричао како је функционисала криминална група истичући да су Елезовић и његове колеге за новац пропуштали веће количине дроге, док су заплене обављали у "ситним" случајевима како би приказали наводно успешно спровођење полицијских акција у борби против кријумчарења наркотика. Сведок тужилаштва тврди да је Елезовић од сваког килограма који је прошао имао проценат који је касније делио са својим колегама.

Елезовић је функцију шефа улцињске полиције обављао скоро шест година, све до 2014, када га је заменио Сеад Ђозовић. Претходно је, такође, неколико година обављао послове на руководећим местима у ОБ Улцињ.

"ПЛАСТИКА" У ШЛЕПЕРИМА

ПРЕДСЕДНИК ПзП-а подсећа да су у мају из луке Бар изашла 94 шлепера "пластике" (кодно име за цигарете) и профит за "непознате" шверцере је био 9,4 милиона евра.

- На црном тржишту у Црној Гори је за прва три месеца 2021. продато 200 тона цигарета без акциза и ПДВ. И зарада је била 10 милиона евра, а губитак државе 20 милиона евра. Премијер Владе је Здравко Кривокапић, министар финансија Милојко Спајић, в.д. директора АНБ Дејан Вукшић, директор полиције је Зоран Брђанин. Важно је да координатор свих безбедносних служби има "блинду", криптовани телефон и нову девојку. Само релаксирано - закључио је Медојевић.

МЕДОЈЕВИЋ: СИМУЛИРАЊЕ САМОУБИСТВА

ЛИДЕР Покрета за промјене Небојша Медојевић истиче да је дуванска мафија из Црне Горе толико раширила своје пипке, а да "једино црногорско тужилаштво, полиција и АНБ појма немају".

Фото ДФ

- Модус операнди убистава дуванске мафије из Црне Горе је симулирање самоубистава - начелник Калач из Рожаја, саветник за безбедност председника државе Бошковић... Могао бих се кладити да ће званична верзија "обдукције" несрећног Елезовића бити самоубиство - каже Медојевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)