ПОСТИГНУТ ДОГОВОР СА КИНЕЗИМА: Претовар бакра из Бора преко Луке Бар

Б. ДАБИЋ

09. 06. 2021. у 16:01

ПРЕТОВАР концентрата бакра у количини од 350-400.000 тона у текућој години, уз знатно повећање до нивоа од 700.000 тона у 2022. и 2023. години, обављаће се преко Луке Бар.

ПОСТИГНУТ ДОГОВОР СА КИНЕЗИМА: Претовар бакра из Бора преко Луке Бар

Фото: Б. Дабић

О томе су обавестили јавност из АД “Лука Бар” после састанка који су имали са представницима групације Зијин из Бора, као и компанија „Srbijacargo“, „Trans cargo logistic“ и „Montecargo“.

Иначе, у протеклом периоду ангажовање ресорног министарства било је од огромног значаја за формирање пословног амбијента неопходног за закључење оваквих стратешки важних послова.

- Састанак је искоришћен за анализу досадашњих успешних пословних аранжмана, као и за најаву и припрему амбициозних планова за коришћење капацитета Луке Бар за претовар терета компаније Зијин у наредним годинама. Најављен је претовар концентрата бакра у количини од 350-400.000 тона у текућој години, уз знатно повећање до нивоа од по 700.000 тона у 2022. и 2023. години, саопштено је из Луке Бар.

Такође, договорена је сарадња на претовару концентрата бакра, са могућношћу проширења даље сарадње, претоваром и других врста терета за потребе компаније Зијин, што представља „пуну валоризацију логистичког правца преко Луке Бар“.

Сви учесници састанка су сагласни у оцени да се ради о озбиљном пословном пројекту чији су очекивани ефекти вишеструко позитивни по комплетну привреду како државе Црне Горе, тако и државе Србије.

Састанку у Луци Бар уз челнике наведених предузећа је присуствовао и државни секретар за саобраћај и поморство у Министарству капиталних инвестиција Зоран Радуновић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)