"НАЈТЕЖИ" СПОР СА ЕПЦГ: Општина Пљевља води судске поступке чија је вредност око 36 милиона евра

М. Д.

09. 06. 2021. у 09:29

ОПШТИНА Пљевља води више судских поступака, а вредност свих спорова износи преко 36 милиона евра, наводи се у Завршном рачуну буџета Општине за 2020. годину који ће одборници локалног парламента разматрати на заседању заказаном за 17. јун.

НАЈТЕЖИ СПОР СА ЕПЦГ: Општина Пљевља води судске поступке чија је вредност око 36 милиона евра

Фото М. Дробњак

Највећи спор Општина већ дуги низ година води са "Електропривредом Црне Горе" (ЕПЦГ) јер је пљеваљска локална управа тужила ЕПЦГ за накнаду штете у висини од 25 милиона евра, на име депоније пепела "Термоелектране", која није имала адекватну дозволу, већ привремену.

Општина Пљевља је тужбу поднела 2013. године. Првобитно је током судског поступка првостепена пресуда обавезала "Електропривреду" да исплати накнаду од два милиона евра.

Након жалби и Општине и ЕПЦГ, Привредни суд је пресудом захтев пљеваљске локалне управе да се наплати штета у износу од 25 милиона у потпуности одбацио као неоснован.

Затим је Апелационом суду потврдио пресуду Привредног суда, након чега је пљеваљска локална управа затражила ревизију судског поступка код Врховног суда Црне Горе.

Према наводима из Завршног рачуна, спор је окончан у корист ЕПЦГ, након чега је поднета уставна жалба.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)