КАТНИЋ ОДГОВАРА РАДУНОВИЋУ: Нису испуњени услови за моју пензију

М. С.

07. 06. 2021. у 19:30

НИСУ испуњени услови за његову пензију. То била најсрећнија вест за криминалце.

КАТНИЋ ОДГОВАРА РАДУНОВИЋУ: Нису испуњени услови за моју пензију

Foto: Printskrin Youtube

Ово је на скупштинском заседању изјавио Главни специјални тужилац Миливоје Катнић, одговарајући на ''честитку'' поводом шефа Посланичког клуба ДФ, која му је упућена поводом одласка у пензију 12. јуна.

- Када је реч о пензији, мене није нико победио. Моје право, да ли су ми се услови за старосну пензију претворили у обавезу-јасна је била Венецијанска комисијиа да ми се мора гарантовати мандат. Међутим, и поред тога нису испуњени услови, до те мере да се ја осећам врло неугодно што ово морам да кажем, да неки посланици не разумеју пензијски и стаж осигурања, казао је Катнић истичући да има 36 година стажа и 64 године, те да има право да ради до 66. године.

- Ово о смањивању за бенефицирани радни стаж-да би тај стаж могао постати стаж осигурања, он мора бити предвиђен као такав, мора бити предвиђен законом о ПИО као обавеза и мора бити плаћен. Мени није плаћен један цент за то осигурање - истакао је Катнић.

- Јесмо те надмудрили, али те ми не терамо у пензију - реплицирао је Радуновић, цитирајући члан девет Закона о тужилаштву којим је предвиђено да кад тужилац оствари право на старосну пензију, престаје му функција тужиоца и поручио Катнићу да може да се бави адвокатуром или “сађењем лука”, што је он раније препоручивао опозицији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)