КАТНИЋ УСКОРО ПОСТАЈЕ ПРОШЛОСТ: Специјални тужилац од 12. јуна мора у пензију

М. С.

07. 06. 2021. у 16:22

ГЛАВНИ специјални тужилац Миливоје Катнић, мораће по сили закона да оде у пензију 12 јуна ове године! Срећом, од тога датума нећемо га више гледати на том месту.

КАТНИЋ УСКОРО ПОСТАЈЕ ПРОШЛОСТ: Специјални тужилац од 12. јуна мора у пензију

Фото: Архива

Ово је у понедељак поподне казао председник посланичког клуба Демократског фронта Славен Радуновић, током расправе о годишњем извештају о раду Тужилачког савета и Дравног тужилаштва за 2019. и 2020.годину, наглашавајући са осмехом да јенова власт доношењем Закона о тужилаштву направили победу после неке врсте надмудривања.

- По члану 9 Закона о тужилаштву који смо усвојили када испуни услове за пензију, тужилац иде у пензију. Како су објављене у Службеном листу и измене Закона о раду којим се регулише и бенефицирани радни стаж, информишем вас да је 6.маја 2021. Катнић напунио 64 године живота, има преко 41 годину стажа осигурања и како му се старосна граница за престанак радног односа снижава по сили закона за скоро четири године, 12.јуна 2021. по сили закона му престаје функција - казао је Радуновић, истичући да се посланици ''данас баве једном од најгорих институција у правном систему, наводећи да је тужилачка организација једна од највећих блокада на путу Црне Горе ка Европској унији''.

Радуновић је утврдио да је тужилаштво организација која се у великом броју случајева бавила скривањем случајева, и борбом против политичких потивника својих налогодаваца, сумњивим односом према криминалним групама, организацијом која је имала и велику аферу генералног секретара који је оптужио ВДТ Ивицу Станковића за корупцију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)