ИВАН ОТОВИЋ НОВИ ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ: Одржана конститутивна седница херцегновске СО

В. В.

07. 06. 2021. у 16:05

ЗА председника херцегновског парламента одборници новог сазива Скупштине општине изабрали су Ивана Отовића.

ИВАН ОТОВИЋ НОВИ ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ: Одржана конститутивна седница херцегновске СО

Фото: В. В.

Отовић је носилац листе "За будућност Херцег Новог и Боке" која је на мајским изборима освојила седам мандата. Отовићеву кандидатуру потписима је подржало 26, док је осам одборника било против.

Весна Самарџић, одборница са листе "За будућност Херцег Новог и Боке", информисала је да је Отовић функционер Нове српске демократије, рођен 1990. године, завршио је Факултет политичких наука, сада запослен у Канцеларији за међународну сарадњу. Течно говори италијански, енглески и турски језик. Ожењен је и има двоје деце.

Конститутивном седницом херцегновске Скупштине председава најстарији одборник Слободан Радовић (ДПС).

Јован Суботић из Новске листе (седам мандата) честитао је свим одборницима на мандату и пожелео да „овај дом претворе у дом дијалога и толеранције". Подршку је пружила и Оливера Доклестић, такође одборница Новске листе. Осврћући се на претходни период она је оценила да „ако хоћемо демократију морамо да се суочимо са грешкама из прошлости".

- Новска листа мора да буде замајац промена као аутохтона партија - истакла је Доклестић и додала да партијски интереси морају бити подређени интересима локалне заједнице, да се мора чути глас грађана, што није био случај претходне четири године.

Фото: В. В.

И Милош Коњевић из Новске листе честитао је одборницима, изабраном председнику СО и председавајућем.

Председница Општинске изборне комисије Мирјана Ивановић поднела је извештај о изборима одржаним 9. маја. Према њеним речима није било примедби ни на овим нити на претходним изборима.

Председавајући Слободан Радовић, потврдио је почетак четврогодишњег мандата новог сазива СО и констатовао престанак мандата досадашњег председника СО Николе Самарџића и секретара СО Милована Бендераћа. Радовић је уз честитке, предао руковођење седнице новом председнику овог тела Ивану Отовићу.

ПО ХИТНОМ ПОСТУПКУ

Другу седницу локалног парламента, на којој ће бити изабран нови председник Опшине Херцег Нови, Отовић је заказао по хитном поступку за среду, 9. Јуна. Досадашњем председнику града Стевану Катићу мандат истиче сутра, 8. јуна.

Отовић је новинарима рекао да ће настојати да Скупшитна буде место дијалога које ће допринети напретку града.

Према речима одборнице Тамаре Вујовић из коалиције „Ни лијево, ни десно, правац Нови" договорене су и политичке функције, а председник Општине биће из Демократа.

– Није потписан коалициони споразум, али је дефинисана платформа будућег деловања која је широка па је на сваком конституенту да изабере да ли ће бити део ње – објаснила је Вујовић.

Конститутивној седници присуствовала су 34 одборника од 35 колико их има овај сазив.

 

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)