МОТИВ УБИСТВА - КРВНА ОСВЕТА? Улцињанин Момчило Баро Ђуришић (69) ликвидиран у Улцињу, син Саво на робији због убиства Бека Ликаја

Б. Дабић

05. 06. 2021. у 20:24

УБИСТВО Момчила Бара Ђуришића (69) из Улциња у угоститељском објекту улцињског "Аутомото друштва", у насељу Тотоши у петак вече, око 18.30, у најјужнијем црногорском граду отворило је причу о крвој освети.

МОТИВ УБИСТВА - КРВНА ОСВЕТА? Улцињанин Момчило Баро Ђуришић (69) ликвидиран у Улцињу, син Саво на робији због убиства Бека Ликаја

Улцињ / Архива

Полиција трага за починиоцем овог кривичног дела, а истражитељи се званично нису оглашавали о убиству. "Новости" сазнају да је убица чекао погодан тренутак кад је остао сам са власником кафане. Након што је наручио пиће, овај се окренуо да га донесе, а засад непознати починилац је извадио пиштољ и пуцао Ђуришићу у потиљак. То је оно што се види на камерама.

Након што је испалио смртоносни хитац, убица је побегао из кафане. Полиција је недалеко од локала у коме је убијен Ђуришић пронашла пиштољ и јакну.

- У току је узимање снимака са надзорних камера и потрага за осумњиченим - речено је новинарима.

Беживотно тело, на коме су видљиве ране од ватреног оружја, око 19 сати пронашли су гости кафане који су обавестили полицију. Одмах је блокирано подручје око тог угоститељског објекта, као и излази из Улциња. Полиција је узела изјаве од радника оближње бензинске пумпе и трговинске радње. Полиција сумња да је убица пратио жртву и чекао погодан тренутак када у локалу није било никога. Не искључује се да је имао и помагача.

Ово није први пут да је покушано убиство Ђуришића. На њега је пуцано и у септембру 2019. године, у раним јутарњим часовима, у насељу Пињеш. Тада је нападач на њега испалио више хитаца и лакше га ранио. Недуго након тога ухапшен је Далибор Топљановић из Зајечара, који је осумњичен да је пуцао у Улцињанина. Два месеца раније испод возила члана његове породице пронађена је експлозивна направа коју је случајно приметио пролазник.

Убијени Ђуришић је отацСава Ђуришића, осуђеног у октобру 2018. на 13 и по година затвора због убиства Бека Ликајау Улцињу. Окривљени Ђуришић је током суђења изјавио да је у стану затекао полунагог мушкарца ког је убио, и да се због тога каје.

- Извадио сам пиштољ који нисам репертирао, јер је у њему већ био метак и чуо сам пуцње и више се ничега не сећам. Мислим да сам покушао да подигнем тог полунагог мушкарца који се налазио у стану. Пиштољ носим због бившег момка моје девојке, јер нам је претио и нападао нас оружјем - навео је у одбрани Саво Ђуришић.

Сведочила је и Ђуришићева бивша девојка Мирнеса Дивљановић. Тврдила да је са убијеним Бећом Ликајем "само седела у стану", када је у ушао њен момак Саво Ђуришић и убио га.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)