ОВАКВУ БАХАТОСТ НИСМО ВИДЕЛИ ОД КОМУНИЗМА: Права Црна Гора реаговала на скрнављење мурала митрополиту Амфилохију

Б. Дабић

31. 05. 2021. у 20:44

НА КАНЦЕЛАРИЈАМА Праве Црне Горе у Бару у недељу вече је оскрнављен мурал посвећен блаженопочившем Митрополиту Амфилохију.

ОВАКВУ БАХАТОСТ НИСМО ВИДЕЛИ ОД КОМУНИЗМА: Права Црна Гора реаговала на скрнављење мурала митрополиту Амфилохију

Фото: Б. Д.

Тим поводом огласио се саопштењем председник одбора Праве Црне Горе Бар Вукан Голубовић.

- Напади се настављају. У задњих десет дана сведоци смо срамним дешавањима у нашем граду. Од напада и обијања Храма Светог Јована Владимира до  скрнављења мурала блаженопочившег Митрополита Амфилохија на канцеларијама Праве Црне Горе - наводе у политичкој партији Права Црна Гора.

Наиме, у ноћи 30-ог маја непознати починиоци су оскрнавили мурал Митрополита Амфилохија и црногорску тробојку на канцеларијама Праве Црне Горе уз поруку “смрт фашизму”. Права Црна Гора најоштрије осуђује овај страшан чин и позива надлежне органе да што пре реагују и пронађу починиоце који су ово урадили.

- Овако бахат одност према Цркви и њеним великодостојницима није се испољавао од времена комунизма, а само је знак продубљених подела оних који су их креирали са циљем да на њима владају. Хвала Богу, 30. августа дошло је до смене власти, а са њом ћемо полако искоренити све покушаје раздора и подела међу народом Црне Горе.

- Све им је узалуд. Нашим великодостојницима никада ништа нисте могли, па нећете ни сад - закључио је председник одбора Праве Црне Горе  који је случај пријавио полицији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)