КНЕЖЕВИЋ ЗАКЉУЧИО: Кривокапић избегава потписивање Темељног уговора

Танјуг

30. 05. 2021. у 10:20

ЧЛАН председништва црногорске коалиције Демократски фронт, Милан Кнежевић, осврнуо се данас на потезе црногорског премијера Здравка Кривокапића пре, током и после посете СПЦ у Београду, и оценио да председник владе Црне Горе очигледно избегава да потпише темељни уговор са СПЦ.

КНЕЖЕВИЋ ЗАКЉУЧИО: Кривокапић избегава потписивање Темељног уговора

Фото Н. Параушић

- Сваком је јасно да се избор владике Јоаникија за новог митрополита црногорско-приморског није доводио у питање. Али поставља се друго питање које гласи зашто премијер Кривокапић избегава потписивање Темељног уговора између државе Црне Горе и СПЦ? Нас у Црној Гори то забрињава јер у томе видимо да се охрабрује црквени сепаратизам. Ето, сада имамо озбиљну кризу коју је продуковао Кривокапић - изјавио је Кнежевић за ТВ Пинк.

Он је оценио да је Кривокапићева изјава уочи одласка у Београд да неко припрема аферу да би га прогласио издајником и виновником државног удара, могла да се очекује.

- Они који га боље познају знају да он функционише у теоријама завера, али једини који је направио аферу је он сам. Он је у року од 2 сата одустао од пута у Београд, па је онда одлучио да ипак иде, а када је дошао на разговоре у Патријаршију СПЦ у Београду одлучио је ипак да не потпише Темељни уговор - рекао је Кнежевић.

- Аферу је сам продуковао и издао све оно за шта смо се залагали у Црној Гори. Он, по свему судећи, очигледно не жели да потписе Темељни уговор са СПЦ - закључио је члан председништва Демократског фронта Милан Кнежевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)