БЕЧИЋ ИСТИ КАО МИЛО И КРИВОКАПИЋ: Ни он не жели уговор са СПЦ, а изговор му је локација

Novosti online

28. 05. 2021. у 18:18

СВИ досадашњи јавни иступи државних и црквених власти ишли су у правцу да ће се, након усаглашавања Владе и Цркве, Темељни уговор потписати у Црној Гори. То је логичан, природан и рационалан приступ.

БЕЧИЋ ИСТИ КАО МИЛО И КРИВОКАПИЋ: Ни он не жели уговор са СПЦ, а изговор му је локација

Фото Скупштина ЦГ

Зашто је дошло до неких нових момената у односу на те најаве и планове - и то баш у овим данима - није на мени да судим, јер би могло бити схваћено као мешање у питања ван мојих уставних надлежности. На грађанима и јавности је да изводе закључке -  казао је председник Скупштине Црне Горе, Алекса Бечић.

Он је рекао да је разговарао с премијером Здравком Кривокапићем о „овом јуче изненада актуелизованом питању“.

- Став који сам саопштио господину Кривокапићу истоветан је ставу који сам више пута саопштавао јавности. Процес усаглашавања и потписивања Темељног уговора између државе и Цркве је у надлежности Владе, како је било и у свим претходним случајевима потписивања истог са другим црквама и верским заједницама. Самим тим, нисам упознат ни са једном радном верзијом Темељног уговора, и тим пре истичем да све оно што председник Владе, потпредседник Владе и чланови Владе - односно Влада - усагласе са Црквом, је нешто што је за мене прихватљиво - наглашава Бечић.

Он каже да чињеница да истовремено за Кривокапића један спектар политичких субјеката тврди да је против Цркве, а други да је црквено лице, довољно говори о сврси напада на њега и Владу. Бечић поручује да достојанство, интерес и част државе и Цркве у потпуности морају бити заштићени.

(Вијести.ме)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)