БЛАГО ПОВЕЋАЊЕ БРОЈА ПУТНИКА И ВОЗИЛА: "Живнуле" границе са Хрватском и Републиком Српском

В.В.

24. 05. 2021. у 18:02

ОВОГОДИШЊУ предсезону тешко је поредити са прошлогодишњом коју је уништила пандемија короне, а чини се још теже са 2019. годином која је била рекордна. Извесно је ипак да према подацима градске Туристичке организације у херцег Новом ових дана боправи преко две хиљаде гостију а то је за чак 1800 више него у истом период лани.

БЛАГО ПОВЕЋАЊЕ БРОЈА ПУТНИКА И ВОЗИЛА: Живнуле границе са Хрватском и Републиком Српском

Фото: В.В.

И на граничним прелазима Дебели бријег и Кобила са Хрватском и Ситница са Републиком Српском приметно је повећање прелазака у претходном месецу.

Према речима командира Граничне полиције  Херцег Нови Дејана Јанковића, претходних година у овом периоду било је много  једнодневних излета, туристи из Хрватске посећивали су Боку которску, а из Херцег Новог, Котора и Будве обилазили Дубровник.

- Све у свему, тешко је направити поређење, али можемо констатовати благо повећање тренда прелазака државне границе на граничним прелазима – каже Јанковић.

Минули празници нису битније утицали на повећање броја прелазака на границама са Хрватском, али је на прелазу Ситница са Републиком Сропском односно БиХ ситуација знатно другачија, објашњава Јанковић.

– У односу на претходни месец, када је дневни број прелазака границе износио око пар стотина, за празнике смо имали и по пар хиљада, конкретно у недељу (23. мај), на граничном прелазу Ситница имали смо око 4,5 хиљада прелазака. Приметна је гужва и на прелазима и у саобраћају, види се да и у граду има доста људи, тако да све то охрабрује у сусрет предстојећој туристичкој сезони – казао је Јанковић.

Гранична полиција туристичку сезону дочекује спремно, истиче он. Од 1. јула биће ангажована и испомоћ из других организационих јединица сектора граничне полиције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)