РЕЗОЛУЦИЈА О СРЕБРЕНИЦИ УСМЕРЕНА ПРОТИВ СРБА: Посланик ДФ Јован Вучуровић о посипању пепелом ДПС сателита и политичких пиљара

В. К.

24. 05. 2021. у 16:46

ПОСЛАНИК Демократског фронта Јован Вучуровић је прокоментарисао најаву усвајања резолуције о наводном геноциду у Сребреници од стране парламента Црне Горе.

РЕЗОЛУЦИЈА О СРЕБРЕНИЦИ УСМЕРЕНА ПРОТИВ СРБА: Посланик ДФ Јован Вучуровић о посипању пепелом ДПС сателита и политичких пиљара

Фото: В. Кадић

- Та такозвана резолуција је усмерена против српског народа, али служи и за дневно политичке потребе ДПС и сателита, и заиста је неодговорно жртве користити у ту сврху. Међутим, то су странке које су зависиле од непотизма, привилегија, клијентелизма, корупције, и након губљења власти нестала је могућност да и даље на тај начин функционишу и малтретирају народ, па су проценили да кроз теме које подстичу омразе и поделе могу и даље  да буду примећени на политичкој сцени. Сматрам да УРА није требала да им даје прилику за ову расправу и да гласа за једну такву резолуцију, али то је ствар њихове процене. У Сребреници се није догодио геноцид, већ злочин каквих је било на свим странама у том крвавом сукобу. Може се изгласати стотину оваквих резолуција, али се истина не може поништити, а Србе нико и никад не може представити као геноцидан народ, јер смо ми међу оним народима који су највише страдали у прошлом веку, а који су победници у оба светска рата. Нисмо дали 1992. године да нам се понови 1941. година, и у одбрамбено-отаџбинском рату смо успели да пружимо величанствен отпор и створимо нашу Републику Српску. То нам нико не може одузети, иако покушавају са разних страна, од ових политичких пиљара у Црној Гори у виду ДПС и сателита до есктремистичких кругова у Сарајеву - каже за „Новости“ Вучуровић.

Предлог нове резолуције о Сребреници парламенту је поднела група посланика међу којима су припадници опозиционе Бошњачке странке, ДПС-а и СДП-а, које су биле на власти у протеклих 30 година.

Предлогом резолуције се тражи "најоштрија осуда геноцида у Сребреници", потврда да се геноцид догодио на тлу Европе након Другог светског рата у којем је, како се наводи, преко 8.000 цивила бошњачке националности, што и даље није утврђено независним истрагама.

Предлогом резолуције, који је објављен на званичном скупштинском порталу, тражи се забрана јавног негирања "постојања или умањење геноцида у Сребреници".

Вероватно најзанимљивије је да ће у Црној Гори 11. јули бити проглашен "Даном сећања на жртве Сребренице".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)