РЕЦИКЛИРАЈ ЗА ГАВРИЛА: Хуманитарна акција за помоћ тешко болесном дечаку, коме је неопходна најскупља терапија на свету (ФОТО)

А. В. В.

19. 05. 2021. у 18:30

ХУМАНИТАРНУ акцију "Рециклирај за живот" покренула је ГО Савски венац у сарадњи са ЈКП "Градска чистоћа" у основним школама на територији ове општине.

РЕЦИКЛИРАЈ ЗА ГАВРИЛА: Хуманитарна акција за помоћ тешко болесном дечаку, коме је неопходна најскупља терапија на свету (ФОТО)

Фото: Приватна архива

Сва прикупљена средства биће уплаћена на рачун за лечење дечака Гаврила Ђурђевића из Крагујевца, који болује од тешке болести - спиналне мишићне атрофије. У суботу, 22. маја, становници ове локалне самоуправе моћи ће од 8.00 до 16.00 сати да донесу рециклабиле из свог дома.

Ова акција одржаваће се у ОШ "Војвода Мишић", ОШ "Радојка Лакић", ОШ "Исидора Секулић", ОШ "Стефан Немања", ОШ "Петар Петровић Његош" и ОШ "Војвода Радомир Путник". Како је саопштено из ГО Савски венац, циљ је да се пластика, папир и лименке рециклирају и претворе у новац, који се прослеђује на рачун малог Гаврила.

- Тако се на практичном примеру показује да пластичне флаше, старе новине, лименке папир и други рециклабили нису отпад, већ роба и "скривени новац". ЈКП "Градска чистоћа" ће прикупљени рециклабил транспортовати, разврстати, премерити и потом откупити од породице Ђурђевић. Гаврило би, захваљујући солидарности и ангажовању грађана Савског венца, практично "зарадио" неопходни новац за најскупљи лек на свету који за њега значи шансу за нормалан живот - наводи се у саопштењу.

Градска општина Савски венац и ЈКП Градска чистоћа позивају грађане са територије ове локалне самоуправе да се прикључе акцији, издвајају рециклабиле од осталог комуналног отпада који стварају у свом домаћинству. Затим да прошетају до дворишта образовних установа и донесу сакупљени рециклабил који ће донирати као поклон малом Гаврилу.

ВИДОВИЋ: ДАЈЕМО ПРИМЕР ДЕЦИ

ОВОМ акцијом желимо да се кроз рециклажу удружимо и мотивишемо једни друге и подстакнемо на солидарност. Циљ нам је да децу учимо да није сваки отпад смеће, већ да се разврставањем добијају ресурси, односно роба и тиме развијемо њихову свест о битности рециклирања и заштите животне средине - рекао је председник општине Милош Видовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)