ПРАВЕ ЦЕНТАР ЗА ОМЕТЕНЕ У РАЗВОЈУ: Код ОШ "Радивој Поповић" у Земуну биће нови објекат за боравак деце и омладине

С. В.

18. 05. 2021. у 13:34

ИЗГРАДЊА Дневног боравка за децу и омладину ометену у развоју биће изграђена код ОШ "Радивој Поповић" у Земуну.

ПРАВЕ ЦЕНТАР ЗА ОМЕТЕНЕ У РАЗВОЈУ: Код ОШ Радивој Поповић у Земуну биће нови објекат за  боравак деце и омладине

Фото И. Маринковић

Према незваничним информацијама, градски Секретаријат за социјалну заштиту припрема неопходну документацију како би ускоро био расписан конкурс.

Градња објекта од око 1.500 квадрата требало би да почне следеће године, а по завршетку радова, биће ово први дневни центар за децу и омладину ометене у развоју на територији Земуна. Према речима нашег саговорника из ГО Земун, потреба за овом установом социјалне заштите у овој локалној самоуправи јавила се још пре неколико година.

- Корисници ће на располагању имати модеран објекат, стручно особље, као и просторије опремљене у складу са њиховим потребама. Ту ће бити неколико групних соба односно боравака, просторија за радну терапију, фискултурна сала, логопедски кабинет, сензорна соба. Такође, као и остали овакви дневни центри у престоници и земунски ће имати амбуланту, кухињу, трпезарију и остало. Све собе за рад са корисницима биће климатизоване.

Око новоизграђеног објекта биће уређени прилази, као и двориште где ће корисници моћи да прошетају и мање игралиште са неопходним мобилијаром, за време које ће провести под надзором стручних особа.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)