ФРИЖИДЕР ЗА СЛАДОЛЕД НА ТЕРАЗИЈАМА 5.000 ЕВРА: Стари град расписао конкурс за постављање тезги

М. СТАНОЈКОВИЋ

17. 05. 2021. у 15:53

ФРИЖИДЕРИ за сладолед на најфреквентијим тачкама у центру града, на Теразијама, коштаће закупце најмање 600.000 динара односно око 5.000 евра годишње.

ФРИЖИДЕР ЗА СЛАДОЛЕД НА ТЕРАЗИЈАМА 5.000 ЕВРА: Стари град расписао конкурс за постављање тезги

Вечерње новости

Стари град расписао је конкурс за закуп тезги на овој општини, а осим сладолеџија, највише новца потом, мораће да издвоје "кокичари" - око пола милиона динара.

За наредних годину дана заинтересовани закупци моћи ће да се надмећу на јавној лицитацији за 14 конзерватора за сладолед, девет апарата за кокице, три ротациона сталка за продају штампе, три тезге за продају свежег и сушеног цвећа, два сандука за чишћење обуће, као и вага за мерење телесне тежине.

САХАТ КУЛА НА КАЛЕМЕГДАНУ

ПРОШЛЕ недеље излицитирана су осам места за конзерваторе за сладолед на Београдској тврђави. За места на Калемегдану плаћено је за закуп од две године 2.150.000 динара, колико кошта место код Сахат куле.

За разлику од фрижидера на Београдској тврђави где је најнижа лицитирана цена милион динара за годину дана, износ за надметање за места за продају сладоледа је мало нижи. Тако ће продавци сладоледа моћи да бирају локације у зависности од атрактивнијих до мање прометних, што одређује цену. Место на пешачкој стази дуж Дунавског кеја стаје 20.000 динара, док се са проментијим локацијама око СРП "Милан Гале Мушкатировић" цена пење на 60.000, 100.000, 300.000, па све до 600.000 динара.

Београђани и гости престонице кокице ће моћи да пазаре на девет места на Старом граду. Да би могли и у наредној години да буду на услузи љубитељима кукурузне посластице закупци ће морати да "искеширају" почетни износ од најмање 150.000 до пола милиона динара.

Чистачи ципела, којима је последњих година посао спао на најниже гране, да би задржали своје парче асфалта, мораће плате на лицитацији око 12.000 динара, односно 100 евра. Исто толико кошта и вага за мерење телесне тежине у Кнез Михаиловој улици.

Рок за достављање понуда је 22. мај, а јавно надметање обавиће се 29. маја у згради Општине Стари град.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)