ЕКОЛОШКЕ СТАНИЦЕ ОД ЈЕСЕНИ: За измене у оквиру "паметног града" на јавним стајалиштима - 48 милиона динара

С. Б. М.

17. 05. 2021. у 11:31

КОМПАНИЈИ "Анунаки" са Звездаре Град плаћа 48 милиона динара да осмисли нова еколошка решења која ће се примењивати на стајалиштима јавног превоза, у склопу "паметног града".

ЕКОЛОШКЕ СТАНИЦЕ ОД ЈЕСЕНИ: За измене у оквиру паметног града на јавним стајалиштима - 48 милиона динара

Фото И. Маринковић

Ова фирма одабрана је на тендеру који је расписао Секретаријат за јавни превоз, после преговарачког поступка. Шта ће то бити, суграђани би требало да сазнају на јесен.

ДУГОГОДИШЊА САРАДЊА

ОВО није прва сарадња "Анунаки" копманије и Секретаријата за јавни превоз. Ова компанија била је задужена за израду пројекта "Интерактивна кампања за повећање броја претплатника у јавном превозу у Београду". Уговор је потписан на три године, а вредност је била 90 милиона динара.

Према задатим роковима, "Анунаки" треба да дефинише активности, предмет, динамику и начин имплементације иновативних решења у јавном превозу новим технологијама и еколошким приступом на стајалиштима. Треба и да опише бенефите за грађане, као и да искаже економску исплативост иновативног решења. Сагласност на предложене активности, предмет, динамику и начин имплементације решења и начин извештавања даће Секретаријат.

Иновативно еколошко решење у целини мора бити економски исплативо, односно да не захтева након примене и пуштања у рад система додатна улагања. Ново решење треба само од себе да финансира текуће одржавање и да у периоду од 48 месеци поврати 100 одсто уложених средстава.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)