НОВЕ КЛУПЕ УЛЕПШАЛЕ САВСКИ ТРГ: Највећи јавни простор у престоници постаo богатији за урбани мобилијар

Ш. Маровић

16. 05. 2021. у 06:05

РЕКОНСТРУИСАНИ Савски трг ових дана постаће богатији за нови урбани мобилијар, пошто је започето постављање четири врсте клупа.

НОВЕ КЛУПЕ УЛЕПШАЛЕ САВСКИ ТРГ: Највећи јавни простор у престоници постаo богатији за урбани мобилијар

Фото З. Јовановић

За те прилике је из Италије увезено њих 16, а направљене су и оне од вештачког мермера, дело нашег архитекте Бојана Крстића. Биће их 35, дужине око 70 метара.

Поред тога, на зеленим површинама почело је постављање 18 лежећих клупа на којима ће људи моћи да се одморе или читају књигу, што није често у престоничким парковима.

- Уређено је и 35 малих клупа на степеништу, одакле се може посматрати споменик Стефану Немањи - истакао је заменик градоначелника Горан Весић.

- Новим и модерним мобилијаром желимо да додатно осавременимо Савски трг и да ово постане место где ће људи долазити.

ЦРПНА СТАНИЦА

ДА би се комплетно завршило уређење Савског трга потребно је да се стара црпна станица код болнице "Свети Сава" затрпа и оспособи нова, где се тренутно врши пробни рад. После тога следи уређење саобраћајне везе Немањине и Савске улице, заједно са трамвајским шинама.

То је први наш јавни простор који има ову врсту мобилијара, где људи могу да остану и проведу време, а не само да приђу споменику и виде отворени музеј.

Проблем због кога се каснило са испоруком нових клупа из Италије јесте криза изазвана вирусом корона. Према најави Весића, ускоро ће према аутобуској станици, која се сели, бити постављен и мали покретан камион где ће моћи да се купи кафа.

Фото З. Јовановић

 Ново место за уживање и одмор, Фото З. Јовановић

- Постојаће и Show room Музеја града Београда, где ће се продавати сувенири - открива он. -

Биће посађено и 250 нових стабала која ће додатно улепшати овај трг. Такође, важно је да се ове клупе чувају, а сигуран сам да ће грађани то и учинити. Пре две године ово је било једно од најружнијих делова града, а сада место за уживање и понос.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)