ПОГОРЕЛЦИ СЕ ВРАТИЛИ У СТАНОВЕ: После пожара, станари зграда у Поп Лукиној и Сарајевској санирају оштећења

А. ВОЈИНОВИЋ

13. 05. 2021. у 09:44

ДАН после пожара у Поп Лукиној 15 и Сарајевској улици 50 протекао је мирно, а станари су били у својим домовима.

ПОГОРЕЛЦИ СЕ ВРАТИЛИ У СТАНОВЕ: После пожара,  станари зграда у Поп Лукиној и Сарајевској санирају оштећења

Фото З. Јовановић

После драме која се у уторак одвијала у два дела града, у размаку од само неколико часова, Београђани су наставили са новим радним обавезама и санацији штете, а поједини су били љути на комшију из Сарајевске који је, кажу, и раније задавао муке суседима. Званични узроци пожара још нису познати, а захваљујући брзој интервенцији ватрогасних служби и Хитне помоћи нико није настрадао. Теже повреде задобила је супруга угледног српског преводиоца и писца Николе Бертолина и бивша балерина Марија Здравковић.

Фото Новости

Стан на другом спрату у Поп Лукиној 15, у којем живи преводилац и писац Никола Бертолино са супругом Маријом, јуче је био пуст.

Овде се запалио кревет у којем је лежала непокретна жена која је после интервенције ватрогасаца пребачена у Ургентни центар. Прозор је јуче био отворен и даље опрљен од ватре и дима, док је на вратима зграде стајало обавештење да су станари услед пожара остали без струје читавог дана.

Фото З. Јовановић

С друге стране, у Сарајевској улици 50, затекли смо комшије које су биле поприлично растројене због јучерашњег догађаја. Како су нам испричали, старији господин од седамдесетак година у чијем је стану избио пожар и раније је суседима правио невоље.

БЕЗ ОДГОВОРА

УГЛЕДНИ српски преводилац и писац Никола Бертолино, како су нам раније испричале комшије, покушао је да спасе своју супругу која је лежала на запаљеном кревету. У помоћ су му притекли суседи са спрата изнад који су успели да га неповређеног изведу из стана. Ватрогасци су, срећом, брзо стигли до запаљене собе и успешно из ватре извукли његову непокретну супругу Марију. Бертолино јуче није одговарао на позиве наше редакције.

Сумњају да је он кривац за пожар.

- Могао је да убије двоје деце изнад свог стана - узнемирено каже комшиница за "Новости".

- Он нам је свашта досад приређивао. Комшије су га раније пријављивале надлежнима, али без успеха. Претпостављају да има здравствених проблема.

Њега су ватрогасци са терасе уз помоћ крана спасли из запаљене просторије. Поред њега, екипе су евакуисале и двоје деце из стана изнад, који је претрпео мања оштећења.

У оба пожара, ватра се није ширила на суседне станове.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СТРАШАН РУСКИ НАПАД: Ваздушно-космичке снаге жестоко удариле- уништени непријатељски положаји, има погинулих

СТРАШАН РУСКИ НАПАД: Ваздушно-космичке снаге жестоко удариле- уништени непријатељски положаји, има погинулих

МИНИСТАРСТВО одбране Русије саопштило је да су његове Ваздушно-космичке снаге у понедељак гађале положаје терористичке организације Џабхат ал-Нусра у Идлибу, убивши и ранивши већи број терориста те организације и уништивши њихове положаје.

04. 10. 2022. у 22:56

КО ЈЕ ГЛАСАО ЗА ОВО? Говор Лиз Трас прекинули критичари, ево како им је одговорила

"КО ЈЕ ГЛАСАО ЗА ОВО?" Говор Лиз Трас прекинули критичари, ево како им је одговорила

БРИТАНСКА премијерка Лиз Трас обећала је у среду да ће провести Британију кроз "олујна времена" и преобразити британску економију, у покушају да поврати ауторитет у својој странци која се побунила након хаотичних првих месец дана на власти.

05. 10. 2022. у 17:47

Коментари (0)

ХОТЕЛ НА НАЈЛЕПШОЈ ПЛАЖИ У ГРАДУ: Хотел Continental је познат по томе да представља одличан однос цене и квалитета