РАДОВИ НА НОВОМ БЕОГРАДУ: Нови парк у септембру

Ј.Д.

12. 05. 2021. у 13:58

СТАНОВНИЦИ Новобеоградског блока 21 у септембру добиће два нова игралишта и простор за шах и миран одмор. Радници ЈКП "Зеленило Београд" започели су радове на уређењу скоро 4.000 квадратних метара који ће бити повезани са остатком зелених површина у блоку.

РАДОВИ НА НОВОМ БЕОГРАДУ: Нови парк у септембру

Јкп "Зеленило Београд"

На игралишту намењеном деци узраста од 5 до 12 година, биће постављена пењалица, вртешка и љуљашка са гуменим седиштима. Сви реквизити биће постављени на заштитној подлози од ливене гуме црвене боје, док ће на игралишту за узраст деце од 2 до 12 година, гумена подлога бити зелене боје.

- Ова два игралишта биће повезана бетонском стазом оивиченом утопљеним баштенским ивичњаком, како би вода могла несметано отицати у околне зелене површине - објашњавају надлежни из "Зеленила". - Новопројектовано решење предвиђа и постављање металне заштитне ограде у дужини од 83 метара, а због заштите површина од непрописног паркирања планирано је постављање и 85 металних заштитних стубића.

Након спроведених радова, травњак ће бити у потпуности обновљен а у парку ће бити посађене нове саднице високих четинара, седам стабала високих лишћара и 145 комада листопадног жбуња. Од мобилијара предвиђено је постављање 14 клупа са наслоном, девет бетонских ђубријера и три шах стола са клупама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НИКАДА ВАС НЕЋЕ ПОВРЕДИТИ: Најпоузданији знак Зодијака