НАЈНОВИЈИ ПОДАЦИ: Преко пола милиона ревакцинисаних грађана у Београду

Novosti online

11. 05. 2021. у 09:58

ГРАДОНАЧЕЛНИК Београда проф. др Зоран Радојичић саопштио је данас на својим друштвеним мрежама да је у Београду до сада ревакцинисано преко милион људи, тачније 500. 967 особа, односно 36 одсто пунолетних грађана.

НАЈНОВИЈИ ПОДАЦИ: Преко пола милиона ревакцинисаних грађана у Београду

Фото П. Милшевић

– У току јучерашњег дана вакцинисало се 8.330 грађана, па је сада укупан број пунолетних вакцинисаних грађана у Београду 630.782, односно 45,5 одсто – рекао је градоначелник Радојичић.

Он је истакао да је до сада у нашој престоници укупно апликовано 1.131.749 доза вакцине.

– Веома сам поносан на резултате вакцинације у Београду. Београд је један од најуспешнијих градова у региону када је реч о организацији вакцинације и резултатима које смо постигли. Ускоро се ближимо броју када ће половина пунолетних грађана у нашој престоници бити ревакцинисана.

Са резултатом од 50 одсто ревакцинисаних пунолетних суграђана полако се приближавамо повратку у нормалне животне токове. Омогућили смо мобилне пунктове у граду, аутобусе за вакцинацију, као и вакцинацију у тржним центрима. Грађани могу да бирају вакцину којом желе да се вакцинишу. Нико не треба да пропусти прилику да се вакцинише под овако олакшаним условима и зато још једном позивам све грађане да то учине што пре – закључио је градоначелник Радојичић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)