ЗМИЈА У ЦЕНТРУ ГРАДА: Да ли су опасне по грађане?

Ј.Д.

10. 05. 2021. у 15:47

СТАНАРЕ Косовске улице у недељу вече изненадила је змија коју су пронашли унутар зграде на броју 6. Узнемирени становници центра престонице убрзо су "ненајављеног госта" пријавили екипи ЈКП "Ветерина Београд", која је гмизавца одмах ухватила.

ЗМИЈА У ЦЕНТРУ ГРАДА: Да ли су опасне по грађане?

Фото: Принтсцреен

Према речима надлежних из "Ветерине" појава змија није неуобичајена за центар града, као и да су то гмизавци који самоиницијативно не нападају нити уједају, ако нису угрожени.

- Донедавно је било доста хладно, па се активност змија лагано повећава као и сваке године - објашњавају надлежни из "Ветерине". - У овом периоду углавном буду више примећене у граду јер су кренуле у потрагу за храном, а како имају одличан њух, тако могу да намиришу храну где год се она налазила.

Надлежни додају и да ако врсте као што су смук, рибарица, белоушка сретнемо у граду, значи да су дошле из правца реке. Како су у више наврата објашњавали стручњаци, остале врсте змија су највероватније из природе са периферије до урбаних делова стигле тако што су се увукле под хаубу аутомобила.

Из "Ветерине" апелују на грађане да кад виде змије у својој околини најбитније је да их не дирају већ да одмах обавесте надлежне службе зоохигијене које ће гмизавце покупити.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)