ЗАВРШЕНИ ДОРЋОЛСКИ БУЛЕВАРИ И ТРОТОАРИ: После скоро две године мајстори су коначно све средили на фреквентном престоничком правцу

Ш. Маровић

10. 05. 2021. у 07:52

РАДОВИ на реконструкцији четири дорћолска булевара после скоро две године од увођења извођача у посао коначно су завршени! Ипак, како би се комплетан потез улица Џорџа Вашингтона, 27. марта, Краљице Марије и Цара Душана ставио ad akta, неимарима је преостало финално уређење сквера на углу Палмотићеве и Хиландарске улице.

ЗАВРШЕНИ ДОРЋОЛСКИ БУЛЕВАРИ И ТРОТОАРИ: После скоро две године мајстори су коначно све средили на фреквентном престоничком правцу

Фото Н. Скендерија

После безброј одлагања, неиспуњених обећања извођача радова, проблема са вирусом корона, али и недостатком радне снаге коначно је приведено крају уређење престоничког "Скадра на Бојани", како су грађани прозвали радове на Дорћолу. Комплетан утисак кваре разбацани комади материјала и шут који још увек није однешен са новоизграђених тротоара, уверили су се репортери "Новости". Тако се дуж Улице цара Душана још примећују обриси скорих радова, који су становницима овог дела града месецима задавали велике муке.

Извођачима радова градски челници пре месец дана дали су крајњи рок да до 1. маја уклоне све недостатке и посложе коцке на тротоарима, што су они уз велике проблеме и испоштовали.

- Коначно се кретање и саобраћај одвија нормално, после толико прескакања препрека и нервирања око пробијања рокова - каже за "Новости" старија суграђанка. - Утисак и даље квари шут који се налази на пешачким стазама и паркинг-местима. Надам се да ће се и то што пре склонити, ругло је да тако стоји.

Највише недаћа радници су имали на деоници од Француске до Тадеуша Кошћушка, посебно на тротоарима дуж ове фреквентне саобраћајнице. Због тога су пешачке стазе током зимских месеци стајале незавршене, а тек уз велики притисак градске власти коначно су стављене "под конац". Извођач се често правдао тиме да велики број радника премешта са градилишта на градилиште, па их је зато у Цара Душана увек недовољан број.

Фото Н. Скендерија

Тако је прво завршен коловоз, потом је 8. марта коначно прорадио и трамвајски саобраћај, који је пре недељу дана већ доживео пех. Наиме, трамвај на линији 2 излетео је из шина у Цара Душана код броја 37. Срећом, ова незгода завршила се без повређених.

Реконструкција четири најважније дорћолске улице кренула је 15. јуна 2019. године на потезу од Рузвелтове до Таковске улице, а рок за завршетак био је 200 дана, односно до 20. децембар исте године. После свих обећања и пробијених лимита, улица је коначно приведена намени.

СКВЕР ПРОБИО СВЕ РОКОВЕ

РАДОВИ на уређењу сквера на углу Палмотићеве, Хиландарске и Џорџа Вашингтона, али и они на углу са Далматинском такође су пробили све могуће рокове. Неимари и даље слажу коцке на овом простору, а обнова ових урбаних џепова до краја месеца требало да коначно буде завршена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)