ЖЕЛЕЗНИК УСКОРО ДОБИЈА И ЦЕНТАР ЗА РЕЦИКЛАЖУ: У индустријском делу чукаричког насеља планирана градња новог објекта

Г. Н.

06. 05. 2021. у 08:51

ЦЕНТАР за рециклажу д.о.о. Београд, упутио је захтев Секретаријату за заштиту животне средине да одлучи о потреби процене утицаја на околину постројења за управљање неопасним отпадом на подручју градске општине Чукарица.

ЖЕЛЕЗНИК УСКОРО ДОБИЈА И ЦЕНТАР  ЗА РЕЦИКЛАЖУ: У индустријском делу чукаричког насеља планирана градња новог објекта

Фото В. Н.

Конкретно, складиштење и третман овакве врсте отпада планиран је у индустријском делу насеља Железник, у Улици Томе Буше. Јавност има могућност увида у захтев до 12. маја.

ДНЕВНИ КАПАЦИТЕТ 50 ТОНА СМЕЋА

- Просечне количине отпада у постројењу варираће сходно набавци отпада, условима тржишта и потребама купаца. Максимални планирани дневни капацитет складишта за пријем неопасног смећа је 50 тона. Очекивана годишња количина отпада је 15.000 тона - пише у документацији достављеној Секретаријату за заштиту животне средине.

Магистрална саобраћајница Београд - Лазаревац је од постројења удаљена око три километара. Са југоисточне стране опасана је индустријским објектима фабрике "Иво Лола Рибар", док се северозападно налази Машинска школа. 

- При обављању делатности неће долазити до појаве отпадних вода, као ни до емисије штетних материја - гарантују носиоци пројекта.

Како стоји у тексту захтева упућеном секретаријату, фокус ће бити на одвајању металног и неметалног отпада, док ће се папир и картон разврставати према ономе шта траже купци.

Само ће ауто-гуме бити преузимане.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)