ЛЕКАРИМА БОЉЕ НЕГО СЕСТРАМА: Анкета у ГЗЗЈ о условима рада, односу са пацијентима, платама...

Б. Борисављевић

06. 05. 2021. у 12:19

ЗАПОСЛЕНИ у Градском заводу за јавно здравље су прошле године били најзадовољнији послом у последњој деценији, а просечна оцена је 4,05.

ЛЕКАРИМА БОЉЕ НЕГО СЕСТРАМА: Анкета у ГЗЗЈ о условима рада, односу са пацијентима, платама...

Фото Ж. Кнежевић

У складу са важећим правилником, једном годишње здравствене установе анкетирају запослене колико су задовољни условима рада, могућностима за професионални развој и едукацију, односом са управом, сарадњом са колегама, односом пацијената према њима.

У протеклој години најзадовољнији послом били су лекари, што су поткрепили и одличном оценом - 4,6. Њихове колеге здравствени сарадници су најнезадовољнији, па је и оцена за један мања - 3,6. Ипак, у односу на годину раније, сви запослени имају боље мишљење о послу. Резултати анкете показују да су запослени најмањом оценом (3,8) оценили однос пацијената према њима, а највишом (4,5) адекватност опреме за рад.

МЕРЕ ЗА БОЉИ РАД

АНКЕТА је анонимна и добровољна, а рађена је у периоду од 18. до 29. јануара. На основу резултата и анализе одговора, здравствене установе спроводе одређене мере и активности, како би унапредиле свој рад, а тако и задовољство запослених. Запослени у ГЗЈЗ су најмању оцену дали 2014. године - 2,97. Добри резултати су били и у 2012. - 3,46 и у 2013. - 3,37.

Најзадовољнији односом са пацијентима су технички радници који су дали чисту петицу, а најнезадовољније медицинске сестре - и техничари - 3,25. Лекари су за овај аспект рада дали оцену 4,4, здравствени сарадници - 4,7, а административни радници - 4,3. За могућност професионалног развоја и континуиране едукације, лекари су дали 4,5, здравствени сарадници - 3,9, а сестре - 3,9.

Фото В. Данилов

Време за обављање посла лекари, административни и технички радници су оценили са 4,5, а медицинске сестре - техничари са четворком. И зарадама су, поново најзадовољнији лекари - 4,4, а најнезадовољније медицинске сестре и здравствени сарадници - 3,7.

За спречавање и контролу ширења ковид 19 инфекције, испитаници су дали добре оцене - од 4,3 до 4,6.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)