У ФЕБРУАРУ ПРОСЕЧНА ПЛАТА 77 ХИЉАДА ДИНАРА: Ево ко је зарадио највише пара

Ј.Д.

28. 04. 2021. у 16:50

ПРОСЕЧНА зарада Београђана у фебруару ове године износила је 77 хиљада динара. Према подацима статистичара из Секретаријата за управу, највише плате у другом месецу ове године али и током целе претходне бележе се у општини Врачар.

У ФЕБРУАРУ ПРОСЕЧНА ПЛАТА 77 ХИЉАДА ДИНАРА: Ево ко је зарадио највише пара

Фото Д. Миловановић

Просечна нето примања становника ове општине у фебруару износила су 101.591 динара, док су најнижа примања и даље међу становницима Сопота. Становници са територије ове општине у фебруару су остварили просечна примања од 51.918 динара.

Такође, када се упореде бројке са подацима од прошле године просечна нето зарада већа је за 6,8 одсто. На другом месту по зарадама у фебруару били су становници Старог града са просечном зарадом од 99.181 динара, а на трећем Новог Београда са 98.777 динара. Када се упореде подаци са јануаром ове године, Старограђани су претекли Новобеограђане који су током целе прошле године били на водећој другој позицији.

Дупло мање зарадили су житељи Младеновца односно 52.447 динара. Зараде су осцилирале у зависности од општине, али и од делатности којима су се суграђани бавили. У Гроцкој је забележена просечна зарада од 54.583 динара, а слична примања бележе се и у Сурчину и Барајеву који су увек на дну табеле.

Према подацима из јануара, али и целе прошле године водеће позиције су углавном биле на општинама Врачар, Нови Београд и Стари град.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)