УЛАГАЊЕ У ЗАПУШТЕНЕ ПУТЕВЕ: Од прошле године реконструисано 130 улица на територији општине Палилула (ФОТО)

А. З. К.

27. 04. 2021. у 18:25

ГРАДСКА општина Палилула од прошле године средила је 130 улица на територији ове локалне самоуправе.

УЛАГАЊЕ У ЗАПУШТЕНЕ ПУТЕВЕ: Од прошле године реконструисано 130 улица на територији општине Палилула (ФОТО)

Фото: ГО Палилула

Према речима првог човека највеће београдске општине Александра Јовичића, 140 запуштених улица и путева били су највећи проблем са којим су се суочили 2016. године када су преузели власт. Челници ГО Палилула започели су радове на уређењу међублоковских површина, категорисаних и некатегорисаних путева, а до краја године планирана је реконструкција још осам улица.

Највећи број запуштених саобраћајница био је у насељима на левој обали Дунава. Највише улица које су уређене од почетка акције припадају некатегорисаној групи. Реконструисани су путеви у дужини од 7.226 метара, а радови су били вредни чак 149.720.287 динара са ПДВ.

- Грађани су веома тешко живели, јер су били у блату кад падне киша, тешко су могли да се крећу овим улицама, нарочито деца и наши најстарији суграђани - говори за "Новости" председник ГО Палилула. - Ово су разуђена насеља, веома неплански грађена у протеклих 20 година, али се трудимо колико је год могуће да омогућимо елементарне услове за живот.

У 2021. години завршени су радови у две улице у Борчи и једној на Карабурми. Како кажу из ове београдске општине, до краја године биће уређено још осам улица у Борчи, Крњачи и на Карабурми.

ВРЕДНОСТ РАДОВА

ОПШТИНА Палилула у уређење десет међублоковских простора уложила је преко 60 милиона динара. Некатегорисани и категорисани путеви били су "скупљи", па је за уређење ових саобраћајница локална самоуправа издвојила преко 300.000.000. Сређивање путева који су планирани за ову годину вредеће око 100 милиона динара.

Осим запуштених путева, сређивани су и међублоковске површине, али су се сви радови одвијали након договора са грађанима, који су се изјашњавали како желе да буду "скоцкани" простори у којима проводе слободно време.

- До сада смо уредили површине на десет локација у Вишњичкој бањи, на Карабурми, и у Борчи. Реновирали смо степеништа, прилазе зградама, уредили зелене површине, дечја игралишта - каже Јовичић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)