ПОМОЋ СЕНИОРИМА СТИЖЕ НА ЕЛЕКТРИЧНОМ БИЦИКЛУ: Од сутра на Старом граду пензионерима на услузи 150 волонтера

М. СТАНОЈКОВИЋ

26. 04. 2021. у 11:12

ОКО 150 волонтера ће од сутра, кад почиње да ради стални волонтерски сервис, бити на услузи најстаријим житељима Старог града.

ПОМОЋ СЕНИОРИМА СТИЖЕ НА ЕЛЕКТРИЧНОМ БИЦИКЛУ: Од сутра на Старом граду пензионерима на услузи 150 волонтера

Фото: Н. Скендерија

Како би брже стизали до суграђана којима је потребна помоћ биће опремљени и електричним бициклима. У општини Стари град, где је сваки трећи становник старији од 65 година, Сениор центар оснивају да би пензионерима олакшали свакодневни живот. То подразумева заказивање прегледа, набавку лекова, чак и помоћ у прибављању информација, документације и организације разних активности прилагођених њиховим потребама.

Општински волонтери уз подршку Црвеног крста сваког радног дана од 9.00 до 13.00 биће доступни у кол-центрима за Старограђане који станују сами, живе у заједници са старијом особом, слабо су покретни или имају неки облик инвалидитета.

- Желимо да ова услуга буде доступна стално и да буде системска, а не само за потребе имунизације или као што је функционисала током ванредног стања - каже за "Новости" Радослав Марјановић, председник ГО Стари град. - Волонтерима смо набавили електричне бицикле, торбе за доставу намирница како би се лакше и брже кретали. Пензионери ће моћи да рачунају на набавку основних животних намирница, помоћ при остваривању услуга здравствене заштите, заказивање прегледа, одлазак код лекара.

ИНФОРМАЦИЈЕ

У ОКВИРУ Сениор центра, времешни ће на једном шалтеру моћи да добију информације шта им је од докумената потребно да би остварили неко право, али и да им те папире набаве волонтери уз овлашћење - објашњава за наш лист Мариа Марков, помоћница председника ГО Стари град за социјална питања. - Стари град је специфичан, јер је сваки трећи суграђанин старији од 65 година.

Како објашњавају у ГО Стари град, захтеве за куповину моћи ће да подносе од понедељка до четвртка, а достава ће се обављати петком, осим у хитним случајевима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)