БЕОГРАД ЈЕ СВЕ БЛИЖИ КОЛЕКТИВНОМ ИМУНИТЕТУ: Приближавамо се милионитој дози вакцине против вируса корона

Novosti online

25. 04. 2021. у 14:30

ГРАДОНАЧЕЛНИК Београда Зоран Радојичић изјавио је да се процес вакцинације у Беогаду одвија одлично и да смо у престоници надомак милионите дозе.

БЕОГРАД ЈЕ СВЕ БЛИЖИ КОЛЕКТИВНОМ ИМУНИТЕТУ: Приближавамо се милионитој дози вакцине против вируса корона

Фото: Беоинфо

- До јуче је у нашем главном граду апликовано 993.314 доза вакцине. Укупно је ревакцинисано 409. 470 особа, односно близу 30 одсто пунолетних грађана, док је само прву дозу примило 174.374 особе, односно 12,5 одсто пунолетних грађана. Само јуче апликовано је 8.111 доза вакцине", рекао је градоначелник Радојичић.

Он је подсетио да је укупан број вакцинисаних грађана 583.844 и да се овим резултатом Београд сигурним корацима ближи колективном имунитету, саопштио је Беоинфо.

"Поносан сам на овакве резултате и још једном позивам све суграђане да се вакцинишу, поштују мере и буду солидарни у овој нашој заједничкој борби", истакао је градоначелник.

О динамици вакцинације градоначелник Београда свакодневно обавештава своје суграђане. Грађани Београда се о питањима вакцинације, али и свим осталим темама у вези са фукционисањем града, могу градоначелнику Радојичићу обратити на интернет страницама његових друштвених мрежа, истиче се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)