ИЗВАЂЕНА БОМБА НА БАНОВОМ БРДУ: Прве слике са лица места (ФОТО)

Новости онлине

25. 04. 2021. у 13:08

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да су припадници Сектора за ванредне ситуације успешно неутрализовали и уклонили авио-бомбу заосталу из Другог светског рата која је пронађена у Нодиловој улици у београдској општини Чукарица.

ИЗВАЂЕНА БОМБА НА БАНОВОМ БРДУ: Прве слике са лица места (ФОТО)

Фото: МУП

- Заједничка акција припадника Сектора за ванредне ситуације, других припадника Министарства унутрашњих послова и надлежних градских служби успешно је урађена и грађани Чукарице могу да кажу да је овај простор сада безбедан и сигуран - истакао је министар Вулин који је обишао лице места. 

Министар Вулин се захвалио припадницима Сектора за ванредне ситуације, посебно деминерима који су још једном ризиковали сопствене животе зарад сигурности и безбедности својих суграђана и показали колико су храбри и стручни. 

- Хоћу да се захвалим и градским службама на изузетној организацији и сарадњи, а посебно свим грађанима Београда и Чукарице који су саслушали наређења, следили савете Сектора за ванредне ситуације и без иједног инцидента омогућили да полиција обави свој посао и ово место учини безбедним - рекао је министар Вулин.  

Министар се Београђанима захвалио на поверењу које показују према полицији, а полицији што је свакодневно ту за свакога од нас. 

- Следећи пут када се наљутите што вас неко казни за појас, прекршај прекорачење брзине, сетите се да су у полицији овакви људи и да је она ту да вас чува - поручио је министар Вулин.

Начелник Одељења за неексплодирана убојна средства Сектора за ванредне ситуације Михајло Маринковић истакао је да је уклањање упаљача и неутрализација авио-бомбе прошла без проблема. 

- Специјалним алатима скинута су два упаљача, предњи и задњи, и уништили смо их на лицу места, тако да је сада све безбедно и сигурно - рекао је Маринковић и додао да је бомба уз све мере безбедности и уз полицијску, ватрогасну и медицинску заштиту упућена ка месту где ће бити уништена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)