ВРТИЋ ПОСЛЕ 50 ГОДИНА: На јесен градња нове предшколске установе у Батајници

С. В.

22. 04. 2021. у 12:40

У ЗЕМУНСКОМ насељу Батајница на јесен почиње градња новог вртића.

ВРТИЋ ПОСЛЕ 50 ГОДИНА: На јесен градња нове предшколске установе у Батајници

Фото: Гуфл мапа

После готово пола века, малишани овог дела Земуна добиће нову предшколску установу. Како "Новости" сазнају, објекат од око 2.000 квадрата биће у Улици краља Стефана Томаша и имаће места за око 270 деце.

Иако у Батајници постоје већ три вртића у која иду деца, ови објекти немају довољно капацитета за око 500 малишана који испуњавају услове, али немају где да иду, већ их родитељи воде у неки од вртића који су ближи центру Земуна.

- Локација будућег обданишта је релативно близу центра Батајнице - каже наш саговорник. - Постоји велика потреба за градњом вртића у Батајници, планирано је да Општина Земун направи пројекат, Министарство просвете, науке и технолошког развоја ће финансирати радове, а Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда ће бити задужена за надзор током реализације. Тренутно се ради на прикупљању неопходне документације, следи парцелација и експропријација земљишта коју ради Дирекција, па се очекује да грађевински радови почну у другој половини године.

БЕЗБЕДНОСТ

КАДА вртић буде изграђен у овом делу Батајнице, биће обновљена комплетна улица у којој ће нићи овај предшколски објекат. Биће урађени и неопходни прилази обданишту, а цео комплекс биће ограђен како би малишани били безбедни.

Парцела за градњу новог објекта у Улици краља Стефана Томаша има око 60 ари и сада је празна. Нови, модерни вртић биће опремљен и саграђен у складу са важећим стандардима, имаће један спрат и пространо двориште са зеленилом.

Ту ће бити посађено дрвеће, а малишанима ће на располагању бити и мобилијар за игру.

РАДОВИ У ОБРЕНОВЦУ И БАРИЧУ

ОБРЕНОВАЦ ће у наредном периоду добити два нова вртића, чиме ће бити решен проблем мањка места за упис. Радови на предшколској установи у Белом Пољу су увелико у току, а ускоро ће бити постављен камен темељац и за обданиште у Баричу.

- Вртић у Белом Пољу ће имати 200 места за упис деце различитог узраста, а предвиђене су по три јаслене и вртићке групе, као и две предшколске - рекао је Драган Блажић, помоћник председника општине. - Више од 60 одсто грађевинских радова је већ завршено, а опремање објекта је планирано у јулу. Вртић у Баричу имаће око 1.800 метара квадратних, са више од 200 расположивих места за упис деце.

Током радова, деца из Барича биће смештена у новоизграђен вртић у Белом Пољу. Обданиште ће се градити око годину дана. (Б. Б.)

 

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)