УСКОРО И ПРВИ ПАЦИЈЕНТИ: Завршена градња модерног дома здравља у Борчи, у току опремање (ФОТО)

Б. БОРИСАВЉЕВИЋ

21. 04. 2021. у 12:50

СТАНОВНИЦИ насеља на левој обали Дунава ће укоро, после више деценија чекања, добити модерни дом здравља и најсавременије услове за лечење.

УСКОРО И ПРВИ ПАЦИЈЕНТИ: Завршена градња модерног дома здравља у Борчи, у току опремање (ФОТО)

Фото: Беоифо

Комплетна изградња објекта је завршена, а у току је набавка намештаја и медицинске опреме, потврдио нам је др Александар Стојановић, директор Дома здравља "Др Милутин Ивковић" на Палилули.

Према Стојановићевим речима, објекат је површине око 7.000 квадратних метара, а имаће и подземне гараже површине око 1.300 квадрата. Ова установа ће пружати здравствену заштиту за око 150.000 становника и на једном месту биће лекари свих специјалности од лабораторије, службе за физикалну медицину, ординације интерне медицине, психијатрије, офталмологије, оториноларингологије и стоматологије.

- Дом здравља ће бити опремљен комплетно новим намештајем и медицинском опремом, која задовољава највише стандарде - каже др Стојановић. - У овој здравственој установи биће запослени нови лекари, медицинске сестре и остало неопходно особље. Грађани Борче и околних насеља добиће модерну здравствену установу и имати најбоље услове за лечење.

Изградња дома здравља у Борчи није једино улагање у побољшање здравствене заштите становника овог дела Палилуле. Како је недавно најавио Горан Весић, заменик градоначелника, у плану је и реконструкција дома здравља у Крњачи, што ће бити инвестиција од око 200 милиона динара. Весић је најавио да ће осим дома здравља бити изграђен и вртић, за који је већ расписан тендер.

УСЛУЖНИ ЦЕНТАР

Фото: Архива "Новости"

СТАРА здравствена станица у Борчи требало би да буде претворена у општински услужни центар. На једном месту би биле смештене све општинске, па и неке градске и републичке службе.

Тако, грађани насеља на левој обали Дунава неће више морати да, ради обављања административних послова, прелазе на другу страну реке.

У њему ће радити скоро 50 лекара опште праксе и других специјализација, десетак стоматолога, око 90 медицинских сестара, као и пратећи медицински и немедицински кадар, како би се одговорило на потребе пацијената. Вредност инвестиције је више од 800 милиона динара.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)