УПРКОС КОВИДУ У БЕОГРАДУ СВЕ ВИШЕ ЗАПОСЛЕНИХ: За три месеца посао добила 8.661 особа

Novosti online

20. 04. 2021. у 22:57

ЗА ПРВА три месеца у Београду је запослено 8.661 особа са евиденције незапослених, што је завидан број у условима епидемије ковида, рекао је Синиша Кнежевић, заменик директора београдске филијале Националне службе за запошљавање.Приоритет кроз програме запошљавања ове године биле су теже запошљиве особе са евиденције у Београду.

УПРКОС КОВИДУ У БЕОГРАДУ СВЕ ВИШЕ ЗАПОСЛЕНИХ: За три месеца посао добила 8.661 особа

Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

Средства су планирана и за самозапошљавање 318 људи, новозапошљавање 234, ангажовање 215 кроз програм стручне праксе, као и за више програма и начина подршке при запошљавању за лица са инвалидитетом.

Кнежевић је позвао послодавце да се обрате са својим потребама за обуке, при чему би НСЗ финансирала обуке, а они одређивали менторе и ангажовали обучене раднике.

Весна Живковић Костић, начелница за програме запошљавања у београдској филијали НСЗ, оценила је да се број незапослених на евиденцији се смањује и подсетила да су сви јавни позиви и конкурси објављени почетком апрла.

- Захваљујући програма субвенција при самозапошљавању у Београду се годишње отвори 400 до 500 нових радњи и предузећа, а на нивоу Србије до 3.600 - истакла је она.     

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)