БЕОГРАД ЈЕ СПРЕМАН ЗА ФЕСТИВАЛЕ: Весић - Време је за потпуно отварање угоститељских објеката

Танјуг

20. 04. 2021. у 09:37

ГРАД Београд постигао је одличне резултате у вакцинацији и очекује да Кризни штаб донесе одлуку да се у главном граду у потпуности отворе угоститељски објекти и радње, рекао је данас заменик градоначелника Горан Весић.

БЕОГРАД ЈЕ СПРЕМАН ЗА ФЕСТИВАЛЕ: Весић - Време је за потпуно отварање угоститељских објеката

Фото: К. Михајловић

Весић је рекао да је важно да Београд ради и да се тако обезбеди егзистенција за 40.000 људи који раде у угоститељству.

- Мислим да је време да отворимо и биоскопе, по истом принципу по коме раде и позоришта- рекао је он.

Навео је да ће Скупштина Београда помоћи угоститеље који користе градске просторе плаћања кирија за мај месец као и да ће сви који имају баште бити ослобођени плаћања градских такси за јун и јул.

Он је оценио да је време да се усвоје и протоколи иза којих стоји завод за јавно здравље о начинима организација свадби, мањих прослава, концерата, семинара и конгреса.

- Београд је потпуно спреман, да по епидемилошким мерама буду одржани и Бирфест, и Бемус, и Битеф, и Џез фестивал, и организован дочек Нове Године. Најбољи смо у вакцинацији - то је начин да се вратимо нормалном животу- рекао је Весић.


Како је истакао очекује да Кризни штаб почне да респектује добре резултате у вакцинацији које имају Београд, Нови Сад, Сремска Митровица, Ниш и Крагујевац.

- Резултати вакцинације у Београду су фантастични, са онима који су прележали приближавамо се колективном имунитету. Време је да у Београду отворимо оно што није радило, да људи живе од рада- рекао је он.

Заменик градоначелника рекао је да је у току набавка 70.000 таблета који ће са бесплатним интернетом бити обезбеђени за све ученике од првог до четвртог разреда на територији Београда.

Рекао је да ће 6,6 хиљада лаптова бити набављено за наставнике и учитеље, да ће лаптопови и таблети бити обезбеђени и за ученике и наставнике специјалних школа.

Истакао је да ће бити обезбеђени и дигитални уџбеници.

- То је важно за родитеље када је у питању куповина уџбеника. Нема то пуно градова у Европи. Али је и корак даље ка дигитализацији и припреми ђака за живот у 21. веку- рекао је он.

Весић је поновио да је вредност јуче откривеног споменика Деспоту Стефану Лазаревићу 18,3 милиона динара и оценио да то није ни била тајна.

- Могу да разумем да се неком не свиђа. Споменик је део Светомир Арсић Басареа, академик и вероватно једног од најбољих наших вајара и већини се свиђа- рекао је он.

Нагласио је да у Београду иста личност може да има и две улице, навео да је споменик Деспоту Стефану на Калемегдану на месту где је био његов град, као и да је нови споменик у Булевару Деспота Стефана - владарски.

Навео је и да ће Град Београд наставити са подизањем споменика значајним личностима.

Оценио је да неким смета што споменике подиже садашња власт а не сметају људи којима се споменици подижу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)