ОШТЕТИЛИ ГСП ЗА 23 МИЛИОНА: Ко две године краде делове трамвајске мреже у Топчидеру

С. Б. М.

17. 04. 2021. у 16:14

ТРАМВАЈСКА мрежа од Топчидера до окретнице у Кнежевцу, већ две године на мети је крадљиваца бакра.

ОШТЕТИЛИ ГСП ЗА 23 МИЛИОНА: Ко две године краде делове трамвајске мреже у Топчидеру

Фото: Н. Скендерија

Трасом дуж које је саобраћао трамвај 3, пре почетка реконструкције Булевара патријарха Павла, лопови су до сада однели контактну мрежу и делове пруге вредне 23 милиона динара. ЈКП ГСП "Београд" има информације о учесталом отуђивању контактне мреже на деоници од исправљачке станице Добро Поље до расадника код НИС-ове пумпе на излазу из Топчидерске шуме.

- Ова деоница се не користи за саобраћај дуже од две године, због реконструкције трамваског колосека на октретници Кнежевац. До сада је поднето више пријава МУП-у, који су после сваке излазили на терен и обављали увиђаје. Правна Служба ЈКП ГСП "Београд" је поднела одштетне захтеве. До сада причињена штета је велика и износи око 23 милиона динара. Такође је затражена помоћ од УКП (Управе криминалистичке полиције) око спречавања даљих отуђења контактног вода - кажу у ГСП.

Крадљивци под окриљем ноћи, заоденути растињем Топчидера и склоњени од очију пролазника узимали су шта су стигли - скретнице, склопке, уређаје поред трамвајских шина. Обавештени кажу да је контактна мрежа пуна висококвалитетног бакра, великог пресека и тежине, па им је зато занимљива.

Мрежа је, пошто трамваји не саобраћају, без напона. Тиме је лоповлук олакшан, а мрежа уништавана део по део.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)