ПРЕТЊА САМОУБИСТВОМ СТОПИРАЛА РУШЕЊЕ: Детаљи драме на Лекином брду, надлежни поручују - ово је привремено (ФОТО)

М. СТАНОЈКОВИЋ

13. 04. 2021. у 23:17

ИЗВОЂАЧ нелегалних радова на згради у Улици Ђорђа Кратовца 22 на Лекином брду успео је данас пре подне да спречи рушење претњом да ће скочити са зграде.

ПРЕТЊА САМОУБИСТВОМ СТОПИРАЛА РУШЕЊЕ: Детаљи драме на Лекином брду, надлежни поручују - ово је привремено (ФОТО)

Фото: М. Анђела

После три сата на терену у пратњи полиције, инспектори Секретаријата за инспекцијске послове одустали су од заказаног уклањања нелегално изведених радова, уз наводе да су одустали само тренутно.

Радници "Београд пута" затворили су око 10.00 улицу како би рушење могло да се спроведе. Међутим, извођачи радови стигли су на терен пре инспекције, камионом заградили улаз у зграду, а један од њих попео се на врх ове недовршене вишеспратнице претећи да ће да скочи уколико рушење почне. Преговора са мушкарцем, који је цео сат седео на самој ивици плоче, да би потом, наставио да шета по њој, није ни било. Полицији и инспекцији требало је око три сата да процене ризик, па су нешто после 13.00 одлучиле да се повуку и потпишу записник о одлагању рушења, бар засад. Након тога, улицу су отворили за саобраћај и полиција се са инспекцијом повукла са локације.

- Поступак грађевинске инспекције у вези поменутог објекта се наставља - наводе у надлежном Секретаријату. - У тренутку када се стекну сви неопходни услови за безбедно извршење решења грађевинског инспектора, а уз координисан рад са припадницима Министарства унутрашњих послова, уклањање нелегално изведених радова биће спроведено.

Инспекција је чак 11 пута постављала траку са обавештењем да је градилиште затворено, али ју је инвеститор сваки пут скидао и бацао у контејнер. Случај ове нелегалне градње завршио је у Другом основном јавном тужилаштву.

ЗИДАО СУПРОТНО ДОЗВОЛИ

КАКО су нам раније рекли у Секретаријату за инспекцијске послове, надзором је утврђено да је изграђени објекат у супротности са грађевинском дозволом и издатим локацијским условима.

Донето је решење којим се инвеститору наређује обустава и уклањање радова. Поднета је и кривична пријава против инвеститора Другом основном јавном тужилаштву у Београду, као и допуна кривичне пријаве.

Представници извођача радова нису желели да коментаришу због чега су се одлучили на овакав потез, само су незванично, казали да инспекција нема услова да спроведе рушење.

Комшије које су кивне што се њихов крај ружи вишеспратницама које одударају од типских кућа, јуче су посматрале да ли ће се бахатом инвеститору стати на пут. Засад градске службе у томе нису успеле.

 

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Toma

13.04.2021. 23:59

Privedu ga na spavanju i sutra ne moze biti na objektu. Ne razumem sta ocekuje? Digao je 2 sprata vise nelegalno, protivzakonito, bez placenih dadzbina i kao treba neko da mu to oprosti jer se eto on seta po ploci.

NeshKO

14.04.2021. 06:03

Čovek zida zgradu nelegalno. Sami znate da zarada na jednoj zgradi u Beogradu se meri u stotinama hiljada evra. I sada meni treba da bude žao što on hoće da se ubije jer ne može nelegalno da zaradi pola miliona evra?