ПУТ БОЉЕВЦИ- ОБРЕНОВАЦ ЗАВРШАВАЈУ ДО 15. МАЈА: Продужен рок за обнову саобраћајнице од 7,4 километра у Сурчину

Ш. Маровић

06. 04. 2021. у 06:47

РОК за комплетну реконстукцију државног пута Бољевци - Обреновац, који је требало да буде завршен прошлог месеца, померен је за 15. мај, сазнају "Новости".

ПУТ БОЉЕВЦИ- ОБРЕНОВАЦ  ЗАВРШАВАЈУ  ДО 15. МАЈА: Продужен рок за обнову саобраћајнице од 7,4 километра у Сурчину

Фото Архива

Неимарима су највећи проблем на деоници од Наутичког села до Обреновачког моста представљале подземне воде и висок ниво реке Саве, али и лоше време у јануару у фебруару.

Радови вредни 151 милион динара започети су средином новембра, а део који се сређује дуг је 7,4 километра.

- На око 3,9 километара важне саобраћајнице урађен је гребани асфалт, насипање туцаником и асфалтирање првог слоја - кажу, за "Новости", у општини Сурчин.

- Још близу 700 метара је спремно како би био постављен први слој асфалта, пошто је урађено све што томе претходи.

Радови нису почели на 2,1 километар.

Механизација и неимари "Београд пута", који раде на овом пројекту, прошириће саобраћајницу за око пола метра, како би пролаз камиона и аутобуса био олакшан.

ВОЖЊА ПРЕКО "МИЛОША ВЕЛИКОГ"

ВОЗИЛА су до краја радова преусмерена на ауто-пут "Милош Велики", односно на Сурчинску петљу, као и аутобуси градског превоза на линијама 760И и 904. После радова на саобраћајници остаје још да се уради и обреновачки мост, који је у лошем стању, али и да се поправи расвета, јер тренутно не ради.

Највећи проблем представљале су подземне воде и водостај реке Саве, највише у делу ка Обреновачком мосту.

Фото Архива

Проблем је што аутобуска линија 860И не може да пролази овим путем, јер много деце са ове територије иде у обреновачке средње школе. Они су сада, кад епидемиолошка ситуација то дозвољава, приморани да долазе у центар Сурчина, па аутобусом преко Обилазнице и ауто-пута "Милош Велики" дођу до жељене локације.

Овај пут био је најгора саобраћајница на територији Сурчина. То најбоље показује податак да је све време на њој био дежуран механичар, уколико возачи упадну у многобројне рупе и оштете своје аутомобиле!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)