БЕОГРАЂАНИ ЋЕ ПУТОВАТИ РЕЧНИМ ЛИНИЈАМА: Усвојена одлука о јавном превозу путника

Танјуг

01. 04. 2021. у 13:38

ОДБОРНИЦИ Скупштине града Београда усвојили су данас Одлуку о јавном линијском превозу путника, а најављен је и поступак јавно-приватног партнерства за увођење речног превоза као подсистема градског линијског саобраћаја.

БЕОГРАЂАНИ ЋЕ ПУТОВАТИ РЕЧНИМ ЛИНИЈАМА: Усвојена одлука о јавном превозу путника

Фото: Новости

Градски секретар за јавни превоз Јовица Васиљевић казао је да је постојала потреба да се постојећи недостаци исправе и да се укључе и препознају подсистеми линијског јавног превоза, попут речног превоза и жичара и да се они касније ближе уреде посебним актима.

Он је истакао да се ради о заједничком предлогу Секретаријата за јавни превоз и Секретаријата за привреду.

"- С обзиром на то да Град Београд нема довољно буџетских средстава за изградњу или набавку пловних средстава, ангажовање стручног особља за управљање бродовима, изградњу и уређење пристана, указује се потреба за увођење одређеног јавно-приватног партнерства - казао је Васиљевић.

Додао је да би речни превоз свакако растеретио друге видове јавног превоза, а њиме би се смањило и загађење града, повећала туристичка атрактивност Београда и побољшала туристичка понуда.

Васиљевић је указао да се данас донетом одлуком постиже бољи склад са Законом о комуналним делатностима, Законом о превозу путника у друмском саобраћају, као и другим законима који регулишу ту материју.

Васиљевић је рекао да је, такође, предвиђена промена у делу који се тиче издавања легитимација за превоз за посебне манифестације које организује Град Београд или град покровитељ.

- Том изменом дефинише се и издавање бесплатних карата за родитеље чија су деца оболела од тешких болести и слично. Предвиђено је и да се стандарди за означавање стајалишта и возила уреде посебним актом, с обзиром на то да имамо ознаке на стајалиштима које тренутно нису уређене до краја -  навео је Васиљевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)