СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА: Усвојена планска документа за изградњу трафостанице

М.С./Београд

01. 04. 2021. у 12:00

УСВОЈЕНА је и тачка која се тиче регулисања снабдевања електричном енергијом дела Сурчина предвиђеног за градњу трафостанице Београд 44

СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА: Усвојена планска документа за изградњу трафостанице

Фото Танјуг

Одборници Скупштине Града Београда усвојили су на данашњој седници План детаљне регулације за изградњу трафостанице Београд 44 и надземног вода за повезивање планиране трафостанице на постојећи надземни вод и реконструкцију постојећих надземних водова.

Усвојена је и Измена и допуна Плана детаљне регулације подручја уз Јужни булевар, између улица Максима Горког, Шуматовачке, Ђердапске и Господара Вучића, а одборници су усвојили и одлуке о изради планова детаљне регулације подручја између улица Нове кумодрашке, Дарвинове и Браће Јерковић, као и Одулку о изради плана детаљне регулације између улица Браће Јерковић, Кружни пут, Дарвинове и Булевара Пека Дапчевића.

Градски урбаниста Марко Стојчић је истакао да изградња трафостанице у Сурчину разрешава питање снабдевања Сурчина електричном енергијом и да ће овим планом бити решено и питање земљишта које је намењено за изградњу станова у оквиру Регионалног програма за смештај избеглих и расељених лица из ратова деведесетих.

– Ово се нарочито тиче дела Сурчина који је у свим стратешким плановима Београда предвиђен за развој и посебну изградњу стратешких ствари за Републику Србију. Уз овај план имамо и интервенцију на парцели на којој ће се градити станови у оквиру „Регионал хоусинг Программе” којом ћемо дуготрајно направити потребне измене како би следеће године ови станови били завршени и додељени избеглим особама из ратова деведесетих година – казао је Марко Стојчић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)