ВОЗАЧИ, ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ: За четири сата искључено из саобраћаја 52 возила којима је истекла регистрациона налепница

Танјуг

30. 03. 2021. у 16:00

ПРИПАДНИЦИ саобраћајне полиције у Београду у току појачане акције контроле, уз употребу возила опремљених камерама и савременим информационим системима, данас су за само четири сата из саобраћаја искључили 52 возила којима је истекла регистрациона налепница, саопштио је МУП.

ВОЗАЧИ, ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ: За четири сата искључено из саобраћаја 52 возила којима је истекла регистрациона налепница

Фото П. Милошевић

Заменик начелника Управе саобраћајне полиције Бобан Милинковић истакао је да ће саобраћајна полиција у наредном периоду спроводити појачану контролу уз употребу ових возила, која доприносе већој ефикасности у откривању прекршаја.

Милинковић је прецизирао да је у прва четири сата контроле поред прекршаја истека регистрационе налепнице, откривено и пет прекршаја некоришћење сигурносног појаса, два возача су санкционисана због вожње без возачке дозволе, док су двојица прекршајно кажњена због непрописног претицања.

Возила опремљена модерном и савременом технологијом, између осталог, омогућавају полицијским службеницима да директно из аутомобила провере лица и возила.

Такође, возила имају уграђен систем препознавања таблица и њихово упоређивање са базом несталих и нерегистрованих возила, комуникацију и успостављање видео-везе са колегама, као приступ систему видео-надзора, као и ГПС навигацију патролних јединица како би брзо и правовремено стигле на лице места.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)