“КЕНТКАРТ” ДОБИО ПОСАО НАПЛАТЕ КАРАТА: Градски Секретаријат за јавни превозј донео одлуку о наследнику “Бусплуса”

Новости онлине

26. 03. 2021. у 21:54

ГРАД Београд донео је одлуку да додели уговор за експлоатацију и одржавање система за наплату карата и управљање возилима у јавном линијском превозу групи понуђача "Кенткарт" који је понудио да тај посао ради за 8,79 милијарди динара, са ПДВ-ом 10,55 милијарди.

“КЕНТКАРТ” ДОБИО ПОСАО НАПЛАТЕ КАРАТА: Градски Секретаријат за јавни превозј донео одлуку о наследнику “Бусплуса”

Фото П. Милошевић

У одлуци градског Секретаријата за јавни превоз, објављеној на порталу јавних набавки, наводи се да су у конзорцијуму "Кенткарт" две фирме из Истанбула и једна из Београда.

Јавни позив за овај посао објављен на крају 2020. године, а до истека рока – 25. фебруара стигла је и заједничка понуда "Бус Логика" из Пожаревца и "Пенте" из Пуле који су понудили да тај посао раде за 8,9 милијарди динара (10,68 милијарди са ПДВ-ом).

Ова понуда је одбијена, јер је према оцени комисије неприхватљива пошто није у складу са захтевима из конкурсне документације.

Наведено је да није достављено средство обезбеђења за озбиљност понуде – банкарска гаранција, те да понуђач не испуњава финансијски, економски, технички и стручни капацитет.

Посао додељен уговором обухвата одржавање хардвера (опреме) која је власништву Града Београда и софтвера за који Београд има право коришћења, те услуге у вези са контролом путника, организовања продајне мреже, продаје карата и допуна, као и издавање картица.

(РТС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)