КАБИНЕТ ЧУДА ПРОФЕСОРА КОСТИЋА: Диван трибина у Ранчићевој кући

Ј.Д.

24. 03. 2021. у 14:17

ЦЕНТАР за културу Гроцка организује, наредног уторка од 20 часова, онлајн трибину под називом " У кабинету чуда професора Костића".

КАБИНЕТ ЧУДА ПРОФЕСОРА КОСТИЋА: Диван трибина у Ранчићевој кући

Центар за културу Гроцка

Нови онлајн-диван емитоваће се из Легата др Александра Костића, а епизода биће посвећена једном од најсвестранијих научника наше историје.

Јунак ове приче је парадигма свестраности: бриљантан научник, уметник, просветитељ, прави ренесансни човек. Професор др Александар Костић био је научник, хистолог, сексолог, један од оснивача Медицинског факултета у Београду и оснивач Хистолошког института који данас носи његово име, пионир медицинске фотографије и медицинског научног филма, истовремено заљубљеник у археологију, фотографију, књижевност, музику, али и патриота и родољуб. Овај рођени Београђанин (1893-1983) живео је у срцу престонице, у Доситејевој 1, преко пута Народног позоришта.

У Гроцкој, коју је неизмерно волео и у којој је имао летњиковац, од 2018. године постоји уређен професоров Легат са уникатним експонатима који излажу ретке артефакте и налазе, али и један живот, богато стваралаштво, неуморан истраживачко-просветитељски дух.

Линк за праћење биће доступан на фејсбук страници Центра за културу Гроцка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)